24. 05. 2024.
Vesti

Zelenović: Kum Aleksandra Vučića sa Mikonosa izdaje naređenja da se hapsi poštena policajka

Avatar
  • July 7, 2023
  • 2 min read
Zelenović: Kum Aleksandra Vučića sa Mikonosa izdaje naređenja da se hapsi poštena policajka

Ispred Centralnog zatvora u Beogradu, u kojem je bila zatočena policajka Katarina Petrović, opozicioni poslanici i poslanice su održali konferenciju za medije na kojoj je kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izneo saznanja o tome da je kum Aleksandra Vučića tokom svog odmora na Mikonosu zahtevao da se uhapsi policajka koja je javnosti predstavila dokaze o tome da je pod dejstvom alkohola i droga izazvao saobraćajnu nesreću.

 

„U trenutku kada je određen pritvor policajki Katarini Petrović, onaj koji je počinio zločin i čija se nepočinstva svo vreme prikrivaju se nalazi na letovanju na Mikonosu, odakle zajedno sa svojim prijateljima, pre svega sa Gašićevim službenikom, načelnikom službe unutrašnje kontrole MUP-a Colićem (bivši šef petog odeljenja BIA) izdaje naređenja kao što je hapšenje policajke Petrović“, rekao je Zelenović.

On je ukazao i na strahovitu raslojenost u društvu koja boli mnoge ljude u Srbiji.

„Nikola Petrović, kum Aleksandra Vučića, se nalazi sada na Mikonosu sa privatnim obezbeđenjem Vip security, što ga bez aviona košta 10 hiljada evra na dan. Deset dana – 100 hiljada evra! Protiv toga se mi borimo. Dok se ljudi bliski režimu razbacuju parama oni koji pošteno rade svoj posao trpe progon kako se ne bi pokazalo da postoji išta sumnjivo u okruženju Aleksandra Vučića“, izjavio je Zelenović.

„Ponosan sam na službenike koji pošteno rade svoj posao i na građane koji učestvuju u protestima „Srbija protiv nasilja“ bez kojih će biti nemoguća svaka reakcija na štetu koju ovaj režim nanosi ljudima koji su podigli svoj glas protiv ove vlasti.

Borba koju vode građani, koji štite svakog kome su prava povređena će biti sve jača i trajaće sve dok se ne ispune zahtevi protesta i ovo društvo ne normalizuje“, dodao je on.

Zelenović je pozvao sve građane da se danas i sutra u svojim gradovima okupe na protestima kako bismo se izborili protiv nasilja i za bolji život.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *