23. 05. 2024.
Vesti

Zelenović ispred Suda u Šapcu: Borim se za istinsko poštovanje ljudskih sloboda, građanskih i političkih prava Примљено

Avatar
  • July 26, 2023
  • 2 min read
Zelenović ispred Suda u Šapcu: Borim se za istinsko poštovanje ljudskih sloboda, građanskih i političkih prava Примљено

Suđenje kopredsedniku stranke Zajedno i narodnom poslaniku Nebojši Zelenoviću koje je za danas zakazano pred Osnovnim sudom u Šapcu prekinuto je pošto sud traži od Narodne skupštine da Zelenoviću skine poslanički imunitet na koji se on nije ni pozivao.

Zelenoviću se na teret stavlja krivično delo povrede ugleda zbog rasne, verske, nacionalne ili druge pripadnosti, iz čl. 174. Krivičnog zakonika RS.

A tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv njega zbog toga što je u decembru 2019. godine retvitovao poruku na kojoj je bio prikazan broj članova SNS u tom trenutku, upoređen sa brojem članova Nacističke strake Nemačke 1945. godine, kao i sa brojem članova SPS-a i SKJ-a.

Ovim povodom Zelenović je izjavio da je ponosan što sude njemu a ne svakom slobodnom čoveku u Srbiji:

„Mene su građani birali da govorim istinu i da se borim i ja to činim. Neka sud radi po svojoj savesti i znanju i umenju, a istorija će suditi o njima i o meni“.

U Srbiji se danas ljudske slobode krše, a građanska prava gaze svakoga dana i to zna svako.

Ja sam ponosan što se protiv toga borim i nastaviću da to činim.

Žalosti me što sud i tužilaštvo danas, u leto 2023. godine, u gradu u kojem sam rođen, vode postupak za verbalni delikt i na taj način upisuju sebe u političku istoriju“, dodao je Zelenović.

Kopredsednik stranke Zajedno kaže da se on bori da Srbija bude slobodna zemlja, da imamo istinsko poštovanje ljudskih sloboda, građanskih i političkih prava, koja su zagarantovana Ustavom i veruje da zemlja u kojoj živimo poslednju deceniju nije slobodna.

Stotine hiljada ljudi na ulicama gradova Srbije tu slobodu mirno i dostojanstveno traži poslednjih meseci. I verujem da ćemo se za normalan život u našoj zemlji na kraju izboriti“, rekao je Zelenović.

Da podsetimo, Zelenović je u decembru 2019. godine retvitovao poruku na kojoj je bio prikazan broj članova SNS u tom trenutku, upoređen sa brojem članova Nacističke strake Nemačke 1945. godine, kao i sa brojem članova SPS-a i SKJ-a.

Uz tabelu Zelenović je objavio tekst: „ZANIMLJIVA ANALITIKA – učešće članova vladajućih stranaka u odnosu na ukupan broj stanovnika. Ništa nije slučajno“.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *