25. 07. 2024.
Vesti

Zelenović : „17. decembra zaustavljamo raspad Srbije“

Avatar
  • September 30, 2023
  • 4 min read
Zelenović : „17. decembra zaustavljamo raspad Srbije“

Sa bine ispred Narodne skupštine, na protestu „Srbija protiv nasilja“, kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović je poručio da 17. decembra treba da donesemo odluku da prestane raspad Srbije.

„Svakoga dana, kada odemo u prodavnicu i na pijacu vidimo taj raspad svojim očima“, rekao je Zelenović pred okupljenim građanima u Beogradu.

 

„Dok se vlast izmotava sa parizerom, kilogram paradajza je bio i 200 dinara, treba da platite 200 dinara za papriku da bi se skuvao ajvar. Kilogram junećeg mesa 1.200 dinara, a čvarke ne može čovek da kupi bez 2.000 dinara – zar su čvarci postali luksuz u Srbiji!?“, upitao je Zelenović.

„Ove strašne cene u marketima i pijacama bi bile normalne da se nije raspala poljoprivreda u Srbiji. Kako je moguće da su seljaci na gubitku i kada poseju pšenicu i kada poseju suncokret i kada gaje kukuruz. Kakva je to vlast koja ne može da spreči svinjsku kugu, zbog čega cene idu u nebesa, a seljaci propadaju. Nova vlada svakome mora da garantuje 300 evra subvencije po hektaru. Zaustavićemo otimačinu i javašluk!“, rekao je Zelenović.

Kopredsednik stranke Zajedno je poručio da je Vučić uspeo da pokvari čak i evro.

„U EU je inflacija 5,5%, a u Srbiji 12,5%. A, kurs je vezan za evro. Pa, zamislite koliko je ta vlast nesposobna, pored toga što je korumpirana, kada su uspeli da obezvrede evro duplo više nego u Evropi. Te štetočine bi i ekser pokvarile. Zato, ajde, svi zajedno da 17. decembra dodjemo do vlade koja će stati u kraj inflaciji i zaustaviti raspad naše države“, poručio je Zelenović.

On je pozvao sve građane da 17. decembra donosemo odluku i da jednom za svagda završimo stvar sa litijumom. Kako je rekao tog dana glasamo da li ćemo zabraniti rudarenjenje litijuma i bora u celoj Srbiji.

„Vučić hoće litijum, mi građani smo protiv litijuma – ajde da 17. decemra rešimo tu stvar“, pozvao je narodni poslanik.

Zelenović je poručio i da 17. decemra donosimo odluku da je kriminalcima mesto u zatvoru a ne i narednjačkim izbornim štabovima i izvršnim odborima. Donosimo odluku i da svako može da se leči kao čovek u civilizovanoj zemlji. Tog dana donosimo odluku i o novoj Vladi koja će ispuniti zahteve protesta Srbija protiv nasilja – novi REM, nova uprava RTS-a, oduzimanje frekvencija Pinku i Hepiju, zabrana tabloida koji promovišu nasilje i pozdravljamo se sa Gašićima i Vulinima. Tada donosimo odluku i da presrane raspad prosvete u Srbiji.

„17. decembra donosimo odluku da nasilnička vlast odgovara, a da Srbija postane slobodna zemlja“, ponovio je Zelenović.

Na kraju svog govora Zelenović se osvrnuo i na poslednje incidente na Kosovu i obratio se direktno Aleksandru Vučiću.

„Šta ovo bi u Banjskoj Vučiću!? Ako si Radojičiću izdao naređenje za akciju ti si kriminalac i uz to si politički upropastio Srbiju. Ako nisi znao šta će Radojičić da uradi, onda si najobičniji nesposobnjaković koji je opasan po sebe i po okolinu. Ti si onda čovek koji treba da bude stavljen pod starateljstvo i za svoje privatne poslove, a ne samo političar koji treba da bude lišen bilo kakve mogućnosti da odlučuje o bilo čemu“, energično je poručio Zelenović.

Tragediju na Kosovu on je ilustrovao podsećanjem da je Bratislav Gašić u nedelju uveče, dok je Radojičić vodio ljude u smrt na Kosovu i Metohiji, zagrljen pevao sa lepom Brenom.

„Vreme je da napravimo društvenu koaliciju – stranke, političke organizacije, profesori, umetnici, nevladin sektor – svi zajedno.

Svi zajedno da zaustavimo raspad srbije! Svi zajedno do pobede i Srbije bez nasilja!“, zaključio je Zelenović.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *