24. 07. 2024.
Lični stav Vesti

ZDRAVKO RAJEVIĆ: ISTINA O KLAUSU ŠVABU I PET HILJADA SPECIJALACA U SRBIJI

Avatar
  • January 17, 2024
  • 4 min read
ZDRAVKO RAJEVIĆ: ISTINA O KLAUSU ŠVABU I PET HILJADA SPECIJALACA U SRBIJI

Kakav uticaj ima Svetski ekonomski forum i Klaus Švab na stanje bezbednosti u Srbiji, život i standard naših policajaca i njihovih porodica, ali i koje su posledice za čitavo stanovništvo Srbije – pita se  Zdravko Rajević, predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Novog policijskog sindikalnog saveza.

 

zdravko rajević

O tome ko je zapravo misteriozni Klaus Švab, toliko pominjani osnivač Svetskog ekonomskog foruma, koji stoji iza kulisa nedavno održanog sastanka u švajcarskom Davosu, od 16. do 20, januara, na kome su prisustvovali  svetski lideri u politici i biznisu, poznate ličnosti i istaknuti društveni aktivisti, u nastavku objašnja Rajević.

RAJEVIĆ: Možda prvo treba pomenuti da Klaus Švab ima nadimak Bog! Spekuliše se i da je mason najvišeg ranga. Osnivač je i doživotni predsednik Svetskog ekonomskog – WEF, koji se održava svake godine , obično u januaru, u švajcarskom gradu Davosu. Obaveštajni podaci navode da je otac Klausa Svaba,  Eugen, radio za Hitlera.

 

wef svetski ekonomski forum

Inače,  Klaus Švab je rođen 30. marta 1938. u Ravensburgu, u Gornjoj Švabiji, a početkom 1930-ih, Švabovi roditelji su se nastanili u Švajcarskoj.

Imenovanjem Adolfa Hitlera Švabovi se vraćaju u Nemačku, gde Eugen Švab preuzima fabriku “Escher-Viss-Verk”, kojoj Hitlerova nacistička partija dodeljuje titulu „Nacionalsocijalistički model kompanije”.

Ovde su u godinama rata civilni i vojni zarobljenici bili na prinudnom radu uz očajne  uslove za život. Takođe, u Ravensburgu se uspostavio jedan od najvećih zabeleženih nacističkih robovskih radnih logora u radionici bivše stolarske radionice u Zigelštrase 16, Rajević objašnjava u dahu.

Klaus Svab je među 10 stranaca koji su dobili medaljon za svoj izuzetan doprinos, na konferenciji povodom obeležavanja 40. godišnjice kineske reforme i politike otvaranja u Velikoj dvorani naroda u Pekingu, glavnom gradu Kine. Ne zaboravimo da je on 2004. godine  osnovao  Forum mladih globalističkih lidera.

 

klaus švab

 

Nama je posebno interesantno da je njihov član iz Crne Gore Igor Lukšić.

U tom društvu su i članovi najbogatijih svetskih porodica: Aleksandar Soroš i Dejvid Rotšild, ali i Emanuel Makron i Mark Cukenberg.

Na video-konferenciji Svetskog ekonomskog foruma, iz maja 2020. godine, koja je tako održana zbog pandemije korona virusa, Klaus Švab je zajedno sa tada princom Čarlsom, sinom kraljice Elizabete II, lansirao novi izraz „The Great Reset“ iliti Veliko prestrojavanje ili Veliki reset.

Smisao ove  kovanice, ukratko je kako svet kapitalizma preživljava ozbiljnu krizu, kapitalizam je potrebno prepraviti, pa tada princ Čarls govori o „odgovornom kapitalizmu“.

Pandemija korona-virusa sa globalnim zaključavanjem („global lockdown“) dala je  za takvu prepravku jedinstvenu priliku, ali ona se ne može brzo sprovesti pa je zaključavanje bilo potrebno produžiti.

BEOGRAD JE NOVA BAZA KLAUSA ŠVABA

To nije nimalo naivna priča jer od 1. marta 2022. godine  naša prestonica, Beograd, postaje nova baza Klausa Švaba i njegovog Svetskog ekonomskog foruma.

Tako Srbija postaje  21.svetski centar, slobodno rečeno igralište za novu Četvrtu industrijsku revoluciju.

To bi trebalo da podrazumeva maksimalnu kontrolu kretanja i mišljenja, može slobodno da vam i zvuči i kao novi, moderni naš koncetracioni logor!

Zdravko Rajević (NPSS) : TRIJUMF MAFIJE NAD DRŽAVOM

Ne zaboravimo da su kamere za detekciju lica širom Srbije instalirane za vreme policijskog časa tokom 2020. godine , koji je bio određen zbog suzbijanja virusa korona.

Da li to predstavlja realizaciju dela plana da se uvede sistem smart-city, to jest pametnih gradova širom srbije? Ovi sistemi su uveliko prisutni u brojnim kineskim gradovima. Takođe, šta mislite, da li su slučajno pojedini kineski gradovi još uvek u Kovid19  policijskom času, a što traje više od pola godine?

Za kraj meni je ostalo da se zapitam  da li će najavljenih pet hiljada “specijalaca”,  sa platom od tri hiljade evra najpre služiti baš realizaciji programa “smart siti”?

To je mesecno 15 miliona evra! Da li će se kao takvi otuđiti od naroda i bespogovorno pratiti instrukcije pretpostavljenih, ne obazirući se na to da li je data naredba možda i krivično delo!

korupcija pare evro lova

Zamislite samo vanredno stanje i policijski čas pod nadzorom ovakve sile.

Da li ćete se osećati bezbedno i sigurno, ili ćete osećati strah i represiju, kao i strah od odmazde, iako znate da niste ništa skrivili? – zaključuje i upozorava  teškim i uznemirujućim pitanjem Zdravko Rajević, predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korucije Novog policijskog sindikalnog saveza.

Izvor: https://www.glas-javnosti.rs/

 

Podeli:

1 Comment

    Avatar
  • E, Rajevic ako je strucnjak da nam kaze ko je Klaus Svab onda stvarno treba da se razidjemo… Rajevic postao strucnjak za svetsku politiku, a ne gde je levo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *