24. 05. 2024.
Vesti

Zajedno: Saopštenje povodom nedavnih izjava Aleksandra Jovanovića Ćute, lidera Ekološkog ustanka

Avatar
  • July 18, 2023
  • 1 min read
Zajedno: Saopštenje povodom nedavnih izjava Aleksandra Jovanovića Ćute, lidera Ekološkog ustanka

Nakon izjave poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute da se razišao sa stranačkim kolegom Nebojšom Zelenovićem po pitanju Kosova, stranka Zajedno izdaje sledeće saopštenje:

Osnivajući stranku Zajedno, sa pokretom Ekološki ustanak potpisali smo tri sporazuma.

U sva tri sporazuma osnovni principi na kojima počiva naše strateško opredeljenje preuzeti su iz Zelenog dogovora za Srbiju, koji je i Ekološki ustanak prihvatio kao svoje politike.

U Zelenom dogovoru za Srbiju su jasno i nedvosmisleno navedene tri ključne tačke našeg strateškog opredeljenja, a to su: novi ljudi u politici, Srbija na Zapadu i rešavanje pitanja Kosova i Metohije u najkraćem roku.

Naše političke pozicije bile su jasne i dok smo potpisivali Sporazum o političkoj saradnji sa Ekološkim ustankom, Sporazum o formiranju koalicije Moramo, ali i dok smo stvarali stranku Zajedno.

Naša politika je jasna i danas i mi od nje nećemo odustati, niti ćemo je menjati jer verujemo da je ona u najboljem interesu svih građana Srbije, a svako ima pravo da promeni svoje mišljenje i politiku, da odstupi od dogovora i krene drugim putem.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *