25. 07. 2024.
Vesti

Zajedno: Dojave bombi i u vrtićima. Policija da izađe sa jasnim uputstvom i javnim stavom

Avatar
  • December 8, 2023
  • 2 min read
Zajedno: Dojave bombi i u vrtićima. Policija da izađe sa jasnim uputstvom i javnim stavom

Danas je u nekoliko vrtića došlo do dojave o podmetnutim bombama u vrtićima u Beogradu – javlli su vaspitači i roditelji timu za vrtiće stranke Zajedno.

Policija obavlja uviđaj i pregleda objekte i za sada ni u jednom nije pronađena eksplozivna naprava, decu su zbrinule vaspitačice, a u nekim predškolskim ustanovama je javljeno roditeljima da ako žele pokupe svoju decu iz vrtića.

Zahvaljujemo se policiji na hitnoj terenskoj proveri, međutim, apelujemo da policija mora imati jasan stav i proceduru kako se u ovim slučajevima ponašati, jer je u jednom vrtiću PU Zemun rečeno upravi vrtića da sami procenjuju rizik dok se u drugim ta odgovornost prebacila na roditelje.

Ovakvo prebacivanje odgovornosti i odsustvo procedure je nedopustivo i policija mora izaći sa jasnim uputstvom i za zaposlene i za roditelje jer je bezbednost svih u njihovim rukama. Tako ćemo povratiti poverenje u našu policiju i pomoći joj da što pre stanemo na put ovim sumanutim dojavama koje su učestale u našim školama a sada i vrtićima.

Svakako, pozivamo i policiju da hitno pronađe i kazni sve koji dojavljuju prisustvo nepostojeće bombe u našim obrazovnim ustanovama

ZAJEDNO: Rasistički napadi i zastrašivanje Romskih aktivista u Leskovcu

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *