23. 05. 2024.
Vesti Svet

Zaharova: Kurti prešao na etničko čišćenje

Avatar
  • February 10, 2024
  • 1 min read
Zaharova: Kurti prešao na etničko čišćenje

Zaharova: Zločinački režim Kurtija prešao je u aktivnu fazu antisrpskog etničkog čišćenja

“Nakon odluke o zabrani prometa srpskog dinara, čime se lokalno nealbansko stanovništvo lišava mogućnosti da prima penzije i druge isplate, regionalne ‘vlasti’ su pokrenule novu fazu likvidacije administrativnih i privrednih struktura koje nisu pod njihovom kontrolom, uključujući mrežu ekspozitura Pošte Srbije. Sprovode se nezakoniti pretresi, oduzimaju se dokumenti i gotovina, pritvaraju se zaposleni, izmišljaju krivični predmeti…”, istakla je portparolka MSP Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je dodala da je tako “zločinački režim ‘premijera’ Aljbina Kurtija na kraju prešao u aktivnu fazu antisrpskog etničkog čišćenja – na proterivanje Srba sa njihovih ognjišta”, napominjući da se Priština nada da će se na taj način osloboditi potrebe da ispuni svoju obavezu, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

“Podsticanjem Kurtija i njegovog terora, Zapad pokušava da kazni Beograd za njegovu čvrstu odbranu nacionalnog suvereniteta i prava na samostalno odlučivanje, kao i za odluku da održava prijateljske odnose sa Rusijom i drugim zemljama van evroatlantske orbite”, dodala je Zaharova.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *