24. 05. 2024.
Vesti

Zabrinuti smo za bezbednost Srba na Kosmetu

Avatar
  • September 24, 2023
  • 2 min read
Zabrinuti smo za bezbednost Srba na Kosmetu

Srpska stranka Zavetnici, Srpski pokret Dveri i Pokret za odbranu Kosova i Metohije zajednički izražavaju ozbiljnu zabrinutost za bezbednost Srba nakon najnovije eskalacije nasilja na severu KiM.

Predstavnici lažne države Kosovo na čelu sa Aljbinom Kurtijem već dugo i kontinuirano vrše napade na Srbe u četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na severu KiM – Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

U prilog tome govore informacije sa terena da su separatističke institucije u Prištini ove četiri opštine proglasile „zonom antiterorističke operacije“.

Očito je da na taj način žele da izvrše nove represije nad Srbima, da ih hapse, maltretiraju i izvrše etničko čišćenje.

Srpski pokret Dveri, Srpska stranka Zavetnici i Pokret za odbranu KiM zahtevaju od državnih vlasti da iznova zatraže povratak pripadnika srpskih vojnih i bezbednosnih snaga na KiM, što omogućava Rezolucija 1244 SB UN.

Postavljamo pitanje Vladi Srbije: imate li bilo kakav plan za zaštitu srpskog stanovništva, koje je svakodnevno izloženo brutalnoj represiji albanskih separatista?!

Ponavljamo zahtev za hitnom, vanrednom sednicom skupštinskog odbora za KiM i posebnom sednicom Narodne skupštine na temu bezbednosne situacije na KiM.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *