20. 05. 2024.
Izdvajamo Vesti

Vučić odbio da kaže na CNN da li podržava Novaka Đokovića kad napiše „Kosovo je srce Srbije“

Avatar
  • October 3, 2023
  • 3 min read
Vučić odbio da kaže na CNN da li podržava Novaka Đokovića kad napiše „Kosovo je srce Srbije“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom gostovanja na CNN-u odbio da se izjasni da li podržava stav najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića da je “Kosovo srce Srbije”. Odgovarajući na pitanje Kristijan Amanpur, Vučić je rekao da kako “veruje da Đoković govori iz srca”, ali da političari moraju da budu pragmatični.

 

 

Na pitanje voditeljke da li podržava stav Novaka Đokovića da je „Kosovo srce Srbije“, uz napomenu da je upravo to najbolji teniser svih vremena napisao, uz poruku „Zaustavite nasilje“, nakon jednog meča na Roland Garosu, Vučić je odbio da direktno odgovori.

 

 

On je kazao da veruje kako Novak Đoković govori iz srca i da u isto to veruje i 99 odsto ljudi u Srbiji.

„Mi političari moramo da budemo pragmatični, racionalni, a to znači da moramo da pronađemo rešenja pregovorima, konstruktivnim pristupom.

 

Moramo da vidimo kako ćemo se baviti svim problemima zbog budućnosti, jer moramo da obezbedimo da ni Albanci, ni Srbi više ne pate i da vidimo kako možemo da prebrodimo te teškoće i kako možemo da imamo bolju budućnost, sa otvorenim granicama, administrativnim linijima, kako god, da bismo imali bolju ekonomsku saradnju i kako bi se naši narodi približili. To je pravo pitanje“, naveo je Vučić.

 

Novinarka CNN-a Kristijan Amanpur je podsetila predsednika Srbije Aleksandra Vučića na njegovu izjavu nakon pregovora u Ohridu, kada je rekao da nije potpisao sporazum jer “IMA BOL U DESNOJ RUCI” i da će ga ista boleti u naredne četiri godine.

„Cenim Vašu objektivnost, želim da kažem da možda niste pratili ono što je EU govorila posle našeg poslednjeg satanka. EU je tada javno rekla da je Srbija potpuno konstruktivna“, rekao je Vučić i dodao da su o tome govorili evropski predstavnici Žozep Borelj i Miroslav Lajčak.

On je rekao da čini „sve ono što je rekao da će činiti“.

„Ja sam činio sve što sam našim prijateljima iz SAD i EU rekao da ću činiti, ali postoji srpski Ustav i moram da ga se pridržavam. Nisam ništa krio u njihovom prisustvu“, rekao je Vučić o pregovorima sa Prištinom.

On je ocenio da je mir u najboljem interesu Srbije i čitavog regiona.

Vučić je tokom gostovanja i optužio kosovske vlasti da na severu Kosova sprovode „postepeno etničko čišćenje“, a voditeljka je navela da se sa tom ocenom EU i SAD ne slažu.

Izvor: https://nova.rs/vesti/politika/vucic-odbio-da-kaze-na-cnn-da-li-podrzava-novaka-djokovica-kad-napise-kosovo-je-srce-srbije/

 

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *