20. 05. 2024.
Vesti

Vlast i deo opozicije odbili da podrže zahtev za vanrednom sednicom o KiM

Avatar
  • September 29, 2023
  • 2 min read
Vlast i deo opozicije odbili da podrže zahtev za vanrednom sednicom o KiM

Poslaničke grupe Srpski pokret Dveri-Patriotski blok, Srpske stranke Zavetnici i Narodne stranke predale su juče svim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini zahtev za vanrednom sednicom, na kojoj bi se raspravljalo o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i posledicama francusko-nemačkog sporazuma.

Pored ove tri poslaničke grupe, svojim potpisom zahtev je podržala i poslanička grupa NADA (Novi DSS i POKS), dok su potpis odbili da stave SNS, SPS, PUPS, SDPS, Jedinstvena Srbija, Zeleno-levi klub, Pravac Evropa, Demokratska stranka, Za pomirenje, Savez vojvođanskih Mađara, Narodni pokret Srbije-Ekološki ustanak-Novo lice Srbije i Moramo-Zajedno, kao i samostalni poslanici Aleksandar Jerković, Kučević Selma, Šaip Kamberi, Bulatović Dejan, Imamović Enis, Olenik Aleksandar i prof. dr Ferhatović Jahja.

S obzirom da su vlast i deo opozicije odbili da prihvate sazivanje vanredne sednice o KiM, stvari po ovom pitanju postaju dosta jasnije i možemo zaključiti da oni koji nisu podržali održavanje vanredne sednice imaju istu ili sličnu agendu po pitanju naše južne pokrajine.

Očigledno je da su Srbi na KiM ostavljeni na milost i nemilost albanskim separatistima i skandalozno je da su narodni poslanici vlasti i dela opozicije odbili da se o tome govori u najvišem predstavničkom domu u Srbiji, iako o situaciji na KiM govori ceo svet.

Odavno je jasno da vlast ne želi da prihvati da je dosadašnja politika prema KiM doživela potpuni fijasko, ali nam nije jasno da to ne želi da prihvati deo opozicije, osim ukoliko su saglasni sa Aleksandrom Vučićem po ovom pitanju ili imaju određeni dogovor sa njim.

Srpski pokret Dveri, Srpska stranka Zavetnici i Narodna stranka smatraju da u ovom trenutku ne postoji bitnije pitanje u Srbiji od bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji i da ovo odbijanje vlasti i dela opozicije o zakazivanju vanredne sednice Narodne skupštine na tu temu najbolje ilustruje njihov odnos prema Srbima koji svakodnevno strahuju za svoje živote.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *