24. 05. 2024.
Vesti

Veselinović: Bezbedne škole su naš prioritet posle izbora (VIDEO)

Avatar
  • December 10, 2023
  • 2 min read
Veselinović: Bezbedne škole su naš prioritet posle izbora (VIDEO)

Beogradska opština Čukarica ima 170 hiljada stanovnika i osamnaest osnovnih škola, od kojih se ni jedna ne nalazi na Čukaričkoj padini. U ovom delu Beograda, ne samo da nema dovoljno škola, već se ne održavaju ni one koje postoje.

 

Jedan od primera nemara gradske vlasti prema školama je Osnovna škola „Duško Radović” u Sremčici, koju pohađa preko 600 đaka, danima prokišnjava i nebezbedna je za nastavu, zbog čega deca iz te škole nastavu pohađaju online umesto u školi.

“Pristupačna i bezbedna škola, mora biti standard za sve đake u Beogradu. Politika ove vlasti, koja je nesposobna i korumpirana, ne može da odgovori na potrebe naših građana. Bezbedna škola koja prati najnovije standarde obrazovanja dece, biće naš prioritet posle izbora.

Imamo projekat za izgradnju škole na Čukaričkoj padini i sanaciju postojećih objekata”, kaže Dobrica Veselinović, nosilac liste “Srbija protiv nasilja” na beogradskim izborima.

Zeleno-levi front i koalicija “Srbija protiv nasilja” pozivaju sugrađanke i sugrađane da 17. decembra izađu na izbore i glasaju za listu “Srbija protiv nasilja”.

Veselinović: Imamo plan za rešenje problema vrtića u Beogradu

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *