24. 07. 2024.
Vesti

VESELIN MILIĆ NEDOSTOJAN RADA U POLICIJI !

Avatar
  • April 25, 2023
  • 4 min read
VESELIN MILIĆ NEDOSTOJAN RADA U POLICIJI !

Autor: Marko Marjanović

https://www.marjanovicmarko.com/

Povodom izjave za Glas javnosti u kojoj je Vukosav Jović izneo razloge za sumnju da je njegov sin Dejan, bivši načelnik odeljenja za krvne delikte beogradske policije UBIJEN, reagovao je potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Zdravko Rajević.

 

Reagovanje Zdravka Rajevića prenosimo u celini:

“Pošto sam pogledao svedočenje Vukosava Jovića, oca pokojnog načelnika Dejana Jovića, potpuno je jasno da je načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić nakon razgovora sa Vukosavom Jovićem, iako je došao do saznanja da postoje osnovi sumnje da je Dejan Jović ubijen, propustio da postupi u skladu sa članom 286 Zakona o krivičnom postupku, i nije preduzeo apsolutno nikakvu službenu radnju, niti je obavestio tužilaštvo, a bio je u zakonskoj obavezi.

Foto: Veselin Milić, printscreen

Iz svedočenja je takođe jasno da je Veselin Milić znao da postoji zavera usled koje je u fingiranom postupku Dejan Jović uhapšen i zatvoren, a usled neslaganja sa sekretarkom Uprave kriminalističke policije Dijanom Hrkalović, ali ni povodom toga nije postupio u skladu sa pomenutim članom 286. Zahtevamo da se Milić u najkraćem roku procesuira u skladu sa zakonom.

Milić je nedostojan rada u policiji.

Sramotno je što tužilaštvo, sada već godinama, neće da udostoji Vukosava Jovića pozivanja u svoje službene prostorije i uzimanja iskaza na sve okolnosti.

Kada građanin dođe u policijsku stanicu da prijavi, npr. krađu mobilnog telefona, a to će vam potvrditi svaki policajac, pripadnici MUP-a su u obavezi da sačine zapisnik o prijemu krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo, da isti dostave tužilaštvu i policijskom inspektoru na hitno postupanje, u cilju pronalaska kako NN izvršioca tako i mobilnog telefona.

Od građanina se tom prilikom ne traži da dostavi dokaze da je pokraden, ne traže mu se snimci kamera, imena svedoka i očevidaca kako mu NN lice krade telefon, i kojekakvi detalji, već mu se veruje na reč i zapisnik se sačinjava, po njemu se postupa, i to je činjenica.

Takođe je i obaveza da se građaninu preda jedan primerak krivične prijave.

Tu je i obaveza da se prijava građanina evidentira i u elektronski dnevnik događaja od strane dežurne službe.

Vukosav Jović je rukovodstvu beogradske policije izneo sumnju da mu je sin ubijen, a oni su ga „iskulirali „kao poslednju budalu!!!

Veselin Milić kaže da je Vukosav čovek sužene svesti ?!

Šta mu to znači ?!

Da je malouman ili da ne zna da rasuđuje ?!

Vukosav Jović je i te kako funkcionalan, samostalan, precizan, jasan, nije nesposoban, nije mu dodeljen staratelj, niti mu je oduzeta poslovna sposobnost!!!

Iz svega predočenog, nesporno je i očigledno, da je sudbina i život načelnika Dejana Jovića u Srbiji, a posebno u očima tužilaštva, Sektora unutrašnje kontrole, i rukovodstva MUP-a, manje bitan od sudbine najobičnijeg mobilnog telefona.

Što se tiče kolega koji su sa Dejanom Jovićem neposredno radili na odeljenju krvnih delikata, kao i onih koji su sebe smatrali Dejanovim velikim prijateljima, čitav narod Srbije i svetska javnost sada su svedoci činjenice da svi oni kukavički ćute na zločin koji je počinjen prema njihovom kolegi.

Apsolutno ništa ne preduzimaju jer su prestrašeni, odakle dalje svako može zaključiti da im se realno ne mogu poveriti ni tri ovce da čuvaju na livadi, a kamoli lična i imovinska sigurnost građana Srbije, za šta su ustvari obučeni i plaćeni iz budžeta Republike Srbije, to jest zajedničke kase svih građana.

Naposletku, prosto nam se nameće zaključak: da je Veselin Milić ponos, ali kriminalizovanog dela policije, koji vegetira u MUP-u ne na osnovu znanja i doprinosa bezbednosti građana i suzbijanju kriminala, već na osnovu toga što mogu da „završe“ sve i svašta, i da to upakuju u kakve-takve zakonske okvire, pa posle to koordiniraju sa kriminalizovanim segmentima iz tužilaštva” – navodi se u reagovanju potpredsednika i predsednika Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Novog policijsko sindikalnog saveza Zdravka Rajevića.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *