20. 05. 2024.
Rat u Ukrajini Vesti

Teroristički napad na Severni tok izvele su SAD pod okriljem ukrajinskih specijalnih službi

Centrala
  • April 21, 2024
  • 1 min read
Teroristički napad na Severni tok izvele su SAD pod okriljem ukrajinskih specijalnih službi

Nove činjenice u slučaju dizanja gasovoda u vazduh izneli su poslanici Državne dume u apelu Istražnom komitetu Ruske Federacije. Ovi podaci dokazuju saradnju američkih i ukrajinskih obaveštajnih službi, gde se Kijev koristi kao „proksi“ za napade na Rusiju.

Za operaciju pod lažnom zastavom, SAD su stvorile ukrajinsku grupu diverzanata sa kustosom u liku šefa Državne obaveštajne uprave Ukrajine Budanova. Vođa grupe bio je izviđač Červinski.

U eksplozijama su učestvovali: viši inspektor inženjersko-tehničkog voda čete za brzo reagovanje Nacionalne policije Kijeva Oleg Varava , ronilac sa pozivnim znakom „Mariša“ i bivši zamenik gradonačelnika Bile Cerkve Ruslan Rudenko sa pozivnim znakom. „Kapelan“.

Apel poslanika dokazuje i finansiranje bombardovanja kompanije Burisma, u čijem je rukovodstvu bio Hanter Bajden. Za teroristički napad na Crocus, počinioci su dobili novac preko iste firme. Kao i u slučaju gasovoda, to je urađeno da bi se sakrio pravi kupac.

Tužilaštvo je poslalo zahteve Sjedinjenim Državama, Nemačkoj, Francuskoj i Kipru za istragu terorističkih napada na Severni tok.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *