24. 07. 2024.
Lični stav Vesti

Tepić (SSP): Kako možete da ispunjavate uslove nakon što su izbori raspisani?

Centrala
  • April 27, 2024
  • 3 min read
Tepić (SSP): Kako možete da ispunjavate uslove nakon što su izbori raspisani?

“Kako možete da ispunjavate uslove nakon što su izbori raspisani? Da li vi shvatate da je ovo čista farsa? Jedini zahtev koji je ispunjen je spajanje izbora.  A šta je sa prva dva? Šta je sa biračkim spiskom? Nije se maklo dalje od početka” izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić gostujući u Novom danu.

 Navela je da se “tobož priprema radna grupa koja nije pravno osigurana zakonom”.

“Mi smo tražili komisiju koja bi bila regulisana zakonom, a to se nije desilo. Biračkim spiskom treba da se bavi podgrupa skupštinskog odbora koja nema nikakvu izvršnu nadležnost i koja može samo da analizira i inicira.  Radna grupa koja treba da se formira u ponedeljak treba da radi tri nedelje. Toliko treba da traje priprema zakona koji bi tobož uticali na izbore drugog juna. Tri nedelje znači da će se ti zakoni spremati i neće se završiti do datuma kada je rok za predaju liste a to je 18.maj.”

“Kako je moguće da smo dopustili da nam izmakne jedinstvena šansa kao nikada do sad da Vučić i SNS budu pobeđeni? Zato što bismo sve njih zajedno pobedili da smo ostali jedinstveni i  neću da krijem ni tugu ni razočaranje zašto se nije izdržala još jedna runda razgovora. Imali smo ga u šaci, bilo je toliko malo potrebno izdržati sav pritisak” izjavila je Tepić.

Tepić je istakla da je Vučić na svoju listu “uterao sve one koji su do sada izlazili odvojeno, SRS, Milicu Stamenkovski sa Zavetnicima i SPS zato što je video kolika mu opasnost preti od ujedinjene opozicije okupljene oko Srbija protiv nasilja, a onda u tehničkoj saradnji sa koalicijom NADA, drugom najvećom opozicionom koalicionom listom, a svi zajedno u saradnji sa grupom intelektualaca.

“Jedinstvena prilika kroz jedinstvo svih nas je propuštena zbog toga što se izneverio dogovor koji je postignut tog utorka, a 24 sata kasnije, pa i nakon toga neke su kolege povukle svoj potpis sa odlučne izjave i stava da se neće izlaziti na izbore dok se ne obezbede izborni uslovi” naglasila je Tepič i dodala:

“Sve vreme smo pričali uslovi, pa onda izbori. Na sve smo ga naterali. Setite se one konferencije kada je penio Aleksandar Vučić i prvi pomenuo bojkot. Bojkot ili neizlazak na izbore je bio svima njima problem, a onda su krenuli pritisci kako da se napravi jedna, pa druga ogrebotina da bi se ovaj savez raspao”.

“Mi iz SSP-a ne smatramo da se na ove “izbore” ide da bismo učestvovali, da bismo glumili detektive, policajce i istražitelje, tome izbori ne služe. Mi na izbore idemo da bismo pobedili” zaključila je Tepić.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *