24. 05. 2024.
Vesti

Tepić: Pozivam da u utorak,11.jula, svi poslanici i građani dođu ispred specijalnog suda da štitimo časne inspektore

Avatar
  • July 6, 2023
  • 4 min read
Tepić: Pozivam da u utorak,11.jula, svi poslanici i građani dođu ispred specijalnog suda da štitimo časne inspektore

“Mislim da je jako važno da se oguli ova vlast do poslednjeg atoma svih nepočinstava koje rade.

Važno je da se svaka nepravda čuje, da učinimo vidljivim ljude koji bi inače pojeo mrak kao što smo imali situaciju sa Aleksandrom Obradovićem iz Krušika, vi se sećate niko nije ni znao kad je bio priveden.

Imamo sada situaciju sa procesom Jovanjica i ta situacija je dodatno važna. 

Zato sam iskoristila priliku i pozvala  sam za utorak 11. jul, sve građane i naravno kolege narodne poslanike, da se u 9:00h ujutru okupimo ispred Specijalnog suda, gde u 10:00h treba da se nastavi svedočenje inspektora Dejana Mitića zato što te inspektore, Mitića i Slobodana Milenkovića štiti jedino javnost” izjavila je potpredsednica SSP Marinika Tepić sinoć na televiziji N1.

Tepić je rekla da je na prethodnom svedočenju inspektor Mitić rekao:

“Ja živim tri godine za ovaj dan da mogu da da kažem šta imam i da dam svoj iskaz, da kažem istinu”, ona je dodala da se moramo okupiti zato što ti ljudi nemaju ni Narodnu skupštinu i medije, društvene mreže, ne mogu da zucnu bez odobrenja Gašića i jasno je da ga neće dobiti, a ako i šta kažu dobiće otkaz.

Dok imate tri godine artiljeriju državnu i naprednjačkog branioca prvooptuženog Koluvije, oni čekaju tri godine da  u sudnici svedoče.

Njih vidljivost zapravo najviše štiti kao i naravno ovaj najnoviji slučaj sa Katarinom Petrović, policijskom službenicom iz Valjeva kojoj je oko 11:00h određen pritvor nakon hapšenja u ponedeljak, i to  samo zato što je radila u javnom interesu i  zato što je zaista policajka u službi građana i što je htela da se dokaže istina jer ona je samo potvrdila ono što sam ja već iznosila.

Katarina je napravila disiplinski prekršaj što je i sama priznala, ne postoji krivično delo.

Ovo hapšenje služi tome da se zastraše svi koji bi da krenu njenim stopama. 

Tepić je podsetila da će po završetku ove sednice, naredne nedelje i nekoliko dana po objavljivanju u Službenom glasniku biti formiran anktetni odbor kojim će predsedavati opozicija.

-Aneketni odbor je jedan od naših zajedničkih zahteva.

Kada je Aleksandar Vučić bio radikal predsedavao je anketnim odborom oko afere EPS-a, i mi ćemo kao najveća poslanička grupa imati mesto predsedavajućeg,  ali ono što je važno je da ćemo mi ponovo, pred očima javnosti moći da reaktuelizujemo sve ono što je bilo na sednici, ali uz dodatne informacije koje nismo imali na sednici.

To je mehanizam gde možemo da pozovemo predstavnike policije, tužilaštva, pravosuđa, prosvete, škole, REM-a, Pinka i tako dalje. Jako je važno da se utvrde činjenice i okolnosti koje su dovele do te dve tragedije.

“Imamo situaciju u parlamentu gde je ministar sebi pripisao i ulogu ministra i direktora policije, za kog već dve godine pričamo da ga nema, ulogu tužioca, ulogu sudije i ulogu člana Predsedništva SNS-a.

I kada iznese neke podatke vi imate i manipulacije i insinuacije i kriminalizacije da one gube smisao, odnosno imate politički obračun sa onima koji su meta, bilo da su oni Mitić i Milenković ili tužioci i studenti.

Zato Stranka slobode i pravde već godinama insistira da imamo uspostavljenu tužilačku policiju, jer kada vi imate specijalnog antikorupcijskog tužioca i imate tužilačku policiju gde su i finansijski i pravni forenzičari i ono što je najvažnije oni su podrđeni tom tužiocu, a ne ministru policije koji je politička sinekura , a onda ni nemate stvari koje se rade polovično i guraju u fioke” zaključila je Tepić.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *