14. 06. 2024.
Vesti

Tepić : Dočekaćemo 18. decembar da Vučića svedemo na protokolarne funkcije

Avatar
  • December 3, 2023
  • 4 min read
Tepić : Dočekaćemo 18. decembar da Vučića svedemo na protokolarne funkcije

“Desila se ozbiljna i opasna stvar. Na nivou organizovanog kriminala nekom je ukraden identitet.

Zašto i na koji način je to rađeno su dva dodatna potpitanja, sa jedne strane je simptomatično da je najviše problema u GIK-u u Beogradu.

U gradu Beogradu polovina predatih listi ima falsifikovane potpise. To su liste koje su nepotpune, sa mnogo manje kandidata i potpisa i vi vidite da služe tome da kada steknu status priznate liste da budu još jedan glas više za režimsku stranu. To su liste koje su “mlađi brat” članovima liste vladajućih stranaka.

To su sateliti koji treba da pridodaju po jednog člana, bez obzira što neće proći cenzus i ostvariti značaj rezultat i služe tome da preglasaju zakon u izbornom danu. Zato kažem da je polovina lista u Beogradu jer vidite da je u Beogradu najveća panika SNS-a” izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić večeras gostujući u Utisku nedelje na temu falsifikovanih potpisa dodala je da je tužilaštvo trebalo odmah da reaguje.

Tepić je rekla da smo svi imali prilike da vidimo skup u Areni i kada je voditeljka rekla na tom skupu “dobrodošli u Beograd”, tada smo shvatili da tu ima svih ljudi sa strane samo nema Beograđana.

-Tako snažna i voljena Srpska napredna stranka ne može da napuni Arenu u dvomilionskom Beogradu. Ali oni su svesni da ih narod neće i da njihovi glasači počinju da im otkazuju poslušnost jer vide kako žive u nasilju, korupciji, kriminalu siromaštvu.

I zato ove represivne metode, jer ovo je zaista najrepresiviniji režim, despotski režim, drugi u poslednjih 100 godina i ne znam čemu u ove dve nedelje možemo da se nadamo da će učiniti da bi sačuvali vlast.

Zamislite Vučića da može 18. da se probudi u oslobođenom Beogradu i da na Andrićevom vencu bude sveden samo na protokolarne funkcije kako mu sledi po ustavu i zakonu, a ja se nadam da će tako biti ili sa novom republičkom Vladom kojom neće moći da upravlja kako upravlja sada životom i smrti.

 

Tepić je upitala “Šta reći na to da je politički analitičar SNS-a Branko Radun je prvi sam objavio da je SNS skupljala potpise i za druge stranke. Apsolutno sumnjam da su podmetnute javne ličnosti, ne, nego su one primećene zato što su javne ličnosti i zato što je zahvaljujući vrednim ljudima iz sastava GIK-a ispred liste “Srbija protiv nasilja” koji su pedantno gledali ime po ime.

Slobodna sam da verujem da ih ima još, ali su u pitanju vidljiva lica, poznate ličnosti pa je tim pre moglo da se utvrdi ono što je sam Radun priznao.

“Verujem da svako ko je u opoziciji detektuje kao ključni problem nasilje, kriminal, korupciju i siromaštvo.

To jesu priroteti, ali  i dekriminalizacija pravosuđa, policije, demontiranje ovog kriminalnog režima, oslobađanje medija da bi nova tehnička Vlada nakon ovih izbora mogla da obezbedi fer i slobodne izbore da bi mogao svako da kandiduje svoj program u fer utakmici.

Zato apelujem da građani izađu na izbore. Mora da se kaže dosta ovom režimu i da se stavi tačka na ovo. Najčešća rečenica koju čujemo po Srbiji je da je ovo sve nenormalno.

Dajte da vratimo normalan život i normalne institucije” naglasila je Tepić i zaključila “Srbija protiv nasilja je spremila Zakon o specijalnom tužiocu za borbu protiv korupcije vioskih funkcionera, po ugledu na Rumuniju sa tužilačkom policijom, ali kada se iseče korupcija biće i novca da se vrate penzije penzionerima kojima su otete 2014. ali i njihovim naslednicima.

Korupcija je način da se još bolje živi u ovoj zemlji. Kad nama kažu ako pobedi opozicija neće više biti puteva, to nije tačno. Ne! Biće ih još više jer korupcija je kada oni put pretplate tri puta više i novac stave u svoje džepove. Gradiće se putevi, ali će se graditi tri puta više”.

Tepić: Predsednik je obećao da će podneti ostavku, na nama je da ga nateramo da na izborima održi svoje obećanje

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *