20. 05. 2024.
Vesti

Telekom Srbija zakupljuje svoje telekomunikacione stubove?!

Avatar
  • February 1, 2024
  • 2 min read
Telekom Srbija zakupljuje svoje telekomunikacione stubove?!

Oko 1.800 telekomunikacionih stubova koji su dosad bili u vlasništvu Telekoma, otkupio je konzorcijum na čelu sa privatnom investicionom kompanijom Aktis iz Velike Britanije.

Priprema za prodaju većine najznačajnijih telekomunikacionih stubova trajala je duže od godinu dana, a u ponedeljak je zvanično i završena. Interesantno je da je Telekom, nakon što je stubove prodao, potpisao sa novim vlasnikom ugovor o zakupu i počeo da ih iznajmljuje.

Krajem novembra u javnosti se pojavila informacija da „Telekom Srbija” priprema prodaju većine najznačajnijih telekomunikacionih antenskih stubova i prateće opreme. Isto je potvrdio i generalni direktor kompanije, Vladimir Lučić, koji je tada rekao da je prodaja stubova bez telekomunikacione infrastrukture “svetski trend”.

Vladimir Lučić generalni direktor MTS: Napadaju nas najveći gubitaši.

Junajted grupa hoće da Telekomu Srbija drži lekcije o poslovanju, a pre par dana se dodatno zadužila za 1,25 milijardi evra. Mediji u vlasništvu Junajted grupe u 2023. imali više od 1.300 objava protiv Telekoma, nastavili i ove godine. Situacija sa MTS na Kosovu veliki ispit za međunarodnu zajednicu, diplomatska ofanziva, tražimo podršku.

Lučić povodom MTS-a na KiM: Očekujem podršku SAD i EU, optimista sam, a mi ćemo se svom snagom boriti

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *