20. 05. 2024.
Vesti

Tadić u Lazarevcu – Samo ulazak naše liste u parlament može doneti promene

Avatar
  • December 12, 2023
  • 3 min read
Tadić u Lazarevcu – Samo ulazak naše liste u parlament može doneti promene

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je ispred liste ”Dobro jutro Srbijo” posetio Lazarevac, gde je učestvovao na tribini na kojoj je predstavljen program naše liste i razgovarao sa građanima.

 

dobro jutro srbijo

 

Tadić je podsetio da je baš tu, u Kolubari počela pobuna protiv Miloševića.

”Bili smo zajedno i tog septembra 2000. godine. Borili smo se na izborima, a onda nastavili da se borimo.

Pozivam građane i u ovoj opštini i u čitavom Beogradu i Srbiji da se ponovo bore, jer ako ovi izbori ne uvedu u parlament našu koalicionu listu, ostaće isti raspored snaga u tom parlamentu i Vučić će imati sigurnu vlast i naredne četiri godine. ”, poručio je Tadić i dodao da lista ”Dobro jutro Srbijo” uvodi u parlament nove ljude- ljude sa znanjima i moralnim vrlinama, poštene ljude koji su se borili protiv kriminala i korupcije, ali koji su i branili naše legitimne nacionalne interese na Kosovu i naš nacionalni dignitet, ali koji istovremeno nisu odustajali od evropske budućnosti Srbije.

”Mi smo pokazali da to možemo. Rekli smo ”Ne” Angeli Merkel kada je tražila da se ukinu srpske institucije na Severu Kosova, ali smo nakon toga dobili status kandidata za članstvo u EU i uspeli da obezbedimo i bespovratnu pomoć od EU”, podsetio je Tadić.

On je podsetio da su uspeli da se izbore i protiv korupcije u EPS-u u Kolubari. ”Niko nije optuživao rukovodstvo EPS-a u vreme naše vlasti da su korumpirani i lopovi. Oni su branili naš energetski sistem, koji je pretpostavka ekonomskog razvoja i stabilnosti Srbije.

A ovi koji su došli na vlast posle nas slomili su rad EPS-a. U jednom trenutku su slomljeni svi kapaciteti u proizvodnji uglja i rad termo elektrane. Njihov način upravljanja zemljom je razaranje privrede, a ne njeno podizanje. Pri tom, oni imaju idealne ekonomske okolnosti u svetu, a mi smo imali okolnosti najveće svetske ekonomske krize.”, podsetio je Tadić.

Pozvao je građane da glasaju za liste ”Dobro jutro Beograde” i ”Dobro jutro Srbijo” kako bi se izborili i u budućnosti i promenili odnos snaga u parlamentu.

”Ako u parlamentu ostane samo postojeća opozicija koja je manje više na Đilasovoj listi ili postojeća vlast koju vodi Vučić, ništa se neće promeniti ni naredne četiri godine.”, upozorio je Tadić.

Tadić : Dragane, ovim obraćanjem si optužio nosioca svoje liste Mikija Aleksića da je lažov koji je sprečio sabiranje opozicionih glasova

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *