25. 07. 2024.
Vesti

Svećlja: Radoičić vođa grupe, našli smo njegova dokumenta; Više je stradalih napadača

Avatar
  • September 25, 2023
  • 2 min read
Svećlja: Radoičić vođa grupe, našli smo njegova dokumenta; Više je stradalih napadača

Sumnjamo da je Milan Radoičić jedan od 30-orice koji su juče napali Policiju Kosova, saopštio je danas na konferenciji za medije, čelnik kosovskog MUP-a Dželjalj Svećlja.

 

Dan nakon incidenata u Banjskoj, u policijskom kampu u južnom delu Mitrovice, danas je organizovano predstavljanje arsenala oružja, municije, vozila i svega ostalog pronađenog i zaplenjenog juče u ovom selu u Zvečanu.

U jednom od ovih zaplenjenih vozila, pronađena je dokumentacija Milana Radoičića, inače potpredsednika Srpske liste, precizira danas Svećlja.

„Našli smo njegovu dokumentaciju u jednim kolima. Imamo saznanja i da je on bio jedan od vođa grupe“, istakao je on.

Ipak, poručio je da je „dužnost policije je da dokazuje sve činjenice do detalja o ulozi svakog“.

Ali, naglasio je, ono što on gleda kao činjenicu jeste da teško naoružanje koje su uspeli da zaplene – pokazuje da jučerašnji napad ne može da se pripremi za jedan dan, ali i bez srpske države.

„To traži pripreme mesecima i mesecima. Ovo se ne može uraditi bez uključivanja i vođstva države Srbije i dobro znamo da jedan od elemenata koji služi državi Srbiji da donese nestabilnost na Kosovu – upravo Milan Radoičić i njegovi sledbenici“. 

Potvrdio je i da je policijska operacija u ovom selu još uvek u toku, te da će Tužilaštvo i policija odlučiti kada će biti dozvoljen ulazak u selo Banjska, odnosno akciju završe.

„Dok još uvek nalazimo oružje, oruđe i eksploziv, normalno je da novinari tu ne mogu da uđu. Teren još uvek nije očišćen. Trebaće vremena da se sve očisti. Ima monitoring iz međunarodnih organizacija i sve se radi pod direkcijom Tužilaštva i profesionlanim radom policije“, poručio je kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Potvrdio je danas i da, kada su u pitanju policijski službenici koji su juče bili angažovani u sukobu, osim jednog stradalog, ima i još troje ranjenih i dvoje povređenih. Svi sa lakšim povredama.

Sa druge strane, kada su u pitanju stradali napadači – policija ima informaciju o trojici, ali:

„Po bezbodnosnim informacijama znamo da ih ima i više. Tačan broj ne znamo“.

 

Izvor: https://kossev.info/

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *