20. 05. 2024.
Izbori 2024 Lični stav Vesti

Stojković (Živim za Srbiju): Veštačke podele štete Srbiji

Centrala
  • April 30, 2024
  • 2 min read
Stojković (Živim za Srbiju): Veštačke podele štete Srbiji

Jedan od lidera koalicije “Narodna lista – Ključ za pobedu” i predsednik Pokreta Živim za Srbiju Jovana Stojković ukazala je na neke, kako je navela, veštačke podele koje se prave u našem društvu, “vrlo vešto smišljene”.

“Ovde se pravi veštačka podela da ukoliko si za odbranu nacionalnih interesa ti si označen kao saradnik režima. To naprosto nije tačno, a mi svakako jesmo u potpunosti na stanovištu zaštite nacionalnih interesa i opoziciono orijentisani”, istakla je Stojkovićeva za KTV televiziju u Zrenjaninu i dodala da je još kao potpredsednik Zdrave Srbije Milana Stamatovića imala ponudu da uz njega pristupi SNS-u, ali da je izabrala svoj antirežimski kurs.

Inače, čim je Zdrava Srbija odlučila da oformi zajedničku koaliciju sa SNS uoči decembarskih izbora 2023, dr Jovana Stojković je podnela ostavku na sve funkcije u toj stranci i napustila je.

“Narodna lista – Ključ za pobedu” je predizborna politička koalicija na tzv. desnom spektru, formirana uoči izbora u glavnom gradu koju pored Pokreta Živim za Srbiju, čine još Narodna stranka i Nova Srbija.

Upitana zašto i druge stanke desnice nisu sa njima u zajedničkom bloku, ona je kazala da u razgovorima nije lično učestvovala, ali da su se čekale i Dveri i Dosta je bilo do poslednjeg momenta, i da su, koliko joj je poznato, “Dveri čekale Novi DSS i Miloša Jovanovića, a DJB je čekao Dveri”.

Podsetimo, Novi DSS će na kraju bojkotovati beogradske izbore, dok o formatu učešća Dveri i DJB u Beogradu javnost nije obaveštena.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *