24. 07. 2024.
Lični stav Vesti

Stojković (Živim za Srbiju): Ne smemo dozvoliti da nam stave žig genocida

Centrala
  • May 7, 2024
  • 2 min read
Stojković (Živim za Srbiju): Ne smemo dozvoliti da nam stave žig genocida

Prilikom gostovanja u emisiji “Info veče” doktorka Jovana Stojković iz Pokreta Živim za Srbiju rekla je da bismo mi trebali da koristimo Rusiju kao primer gde pravoslavci i muslimani mogu da žive u sadejstvu.

Ovo bi trebalo da bude putokaz za nas jer i mi imamo nacionalne manjine. Ja verujem da se većina muslimana oseća građanima Srbije, pa treba pratiti primer Rusije. Apropo rata u Ukrajini oni (Nato) moraju da izvedu neku pobedu. Bojim se da je ta teritorija Srbija. Postoji ta opasnost da na nama pokazuju mišiće. Zemlje BRIKS-a nude suverenitet i poštovanje različitosti. Nikako nije dozvoljeno da se u Srbiji ostvari neka vrsta savezništva između muslimana i pravoslavaca. Potrebno je da se kod nas pravi ta zla krv. To je plan Zapada.

Muslimani koji žive u Srbiji treba da vide kako je moguće živeti složno i bez konflikata u Rusiji. Potrebno je da naša zemlja učini sve da se to spreči. Primetili smo koliko stanovnika Zemlje pripada drugom polu, a mi smatramo da je Međunarodna zajednica Zapad. Svet je mnogo širi pojam i ne možemo samo prema njima da se vrednujemo.

U celoj ovoj situaciji treba biti mudar. Treba da osuđujemo zločine sa svih strana, ali u političkom smislu treba da vidimo sa koje strane nam dolaze prijatelji. Te neke vetrove i glasove treba koristiti kako bi se izbegao taj grozni pečat navodnog genocida u Srebrenici koji planiraju da nam stave- rekla je Jovana Stojković.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *