20. 05. 2024.
Vesti

SSP: Usvajanjem zakona o besplatnoj konverziji postali ste saučesnici u najvećoj pljački građana Srbije

Avatar
  • July 24, 2023
  • 2 min read
SSP: Usvajanjem zakona o besplatnoj konverziji postali ste saučesnici u najvećoj pljački građana Srbije
Postavljamo pitanje članovima Odbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo koji su pozitivno glasali za usvajanje besplatne konverzije da li su to uradili kao pravnici ili kao stranački pijuni i da li su svesni da su podizanjem ruke postali saučesnici u najvećoj pljački građana Srbije?
Podizanjem svoje ruke i neisticanjem činjenice da je reč o odredbama koje su suprotne Ustavu su dozvolili da se najmanje 24 milijarde evra prelije na račune investitora.
Reč je o tome da se navedenim predloženim Zakonom krše odredbe Ustava, jer nema javnog interesa, što je potvrdilo i Vladino telo,
Savet za borbu protiv korupcije.
Tu državnu zemlju nikada niko nije platio državi, a naknada bi se koristila i za fond za restituciju, ali i za lokalnu samoupravu i budžet Republike Srbije.
Sa njihovim predlogom, država i lokalna samouprava ništa neće dobiti, a građani Srbije će dodatno plaćati poklonjenu zemlju fondu za restituciju. Dakle dupli minus i kršenje osnovnih prava i načela našeg prava.
Dodatno, pravi se trajno narušavanje tržišta Republike Srbije.
Ako bi neko kupio 35 hektara na Novom Beogradu, morao bi da plati 350 miliona evra, da plati naknadu za izgradnju i da gradi.
Investitor je kupio iz stečaja napuštenu fabriku IMT platio je zgrade i zemljište ispod nje 70 miliona evra i sada će SNS i Vesić da mu poklone 280 miliona evra da tu gradi. Grad Beograd, na sve to je omogućio i da se tu napravi oko 900,000m2 stambeno-poslovnog prostora.
Svakom građaninu je jasno da ova SNS vlast na ovaj način krši Ustav Republike Srbije.
Ukoliko SNS većina usvoji ovaj nacrt Zakona, pravosudni resor stranke Slobode i pravde će pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom kako bi se sprečila pljačka.
Resor za pravosuđe Stranke slobode i pravde
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *