20. 05. 2024.
Vesti

SSP Novi sad : SNS direktor Đorđević preko čišćenja, paketomata i elektrovozila „očistio” 27 miliona evra s računa Pošte

Avatar
  • September 20, 2023
  • 2 min read
SSP Novi sad : SNS direktor Đorđević preko čišćenja, paketomata i elektrovozila „očistio” 27 miliona evra s računa Pošte

Naprednjački direktor Zoran Đorđević punom parom „čisti” račune Pošte – na održavanje higijene, mobilne, paketomate i elektrovozila spiskao je 27 miliona evra!

 

On je nedavno pokrenuo javne nabavke „Usluga održavanja higijene” u objektima preduzeća „Pošte Srbije” u vrednosti 1,9 milijardi dinara i „Održavanje higijene u logističkom centru RJ RPLC Beograd u vrednosti od 130 miliona dinara za period do tri godine.

To znači da će samo spremanje logističkog centra Beograd Poštu koštati neverovatnih 370.000 evra godišnje. Pored toga, pokrenute su javne nabavke i za mobilne telefone (102 milona dinara), paketomate (329 miliona dinara), kao i za njihovo održavanje (121 milion dinara), ali i za elektrovozila (600 miliona dinara) – ukupno preko tri milijarde dinara ili blizu 27 miliona evra.

Pošta Srbije beleži enormni pad profita, jer je za prva četiri meseca 2023. godine imala 22 miliona usluga manje, pa nije jasno zbog čega se toliko novca troši na paketomate koji se malo koriste i ne donose nikakvu zaradu, a još su i otežali i poskupeli poslovanje. Takođe, čemu će služiti nova električna vozila, budući da ni ona koja su uzeta u zakup nemaju šta da prevoze?

Bez sumnje, ovim „investicijama” biće „očišćen” račun Pošte Srbije, pa je pitanje hoće li ostati neki dinar i za redovno poslovanje. Sve ovo liči na plan da se Pošta opustoši i otera na doboš. Naime, u toku je reorganizacija „Pošte Srbije” s ciljem da do kraja godine bude transformisana u akcionarsko društvo.

Transformacija predviđa i otpuštanje dela zaposlenih. Ostaje pitanje da li će na spisku za otpuštanje biti i novopečeni SNS „stručnjaci” ili će ceh platiti poštari bez članske knjižice.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *