24. 07. 2024.
Vesti

SSP Novi Sad: Korekcija subvencija za vrtiće nije dovoljna

Avatar
  • July 21, 2023
  • 2 min read
SSP Novi Sad: Korekcija subvencija za vrtiće nije dovoljna
GrO SSP Novi Sad smatra da je predlog naprednjačke vlasti da Grad Novi Sad od jeseni poveća subvencije za smeštaj dece u privatnim vrtićima za 2.000 i 3.000 dinara neće ni blizu rešiti problem više hiljada dece za koje nema mesta u državnim vrtićima našeg grada.
Dok je za decu u državnim vrtićima boravak besplatan i dalje postoji diskriminacija više hiljada dece, bez obzira na to što će sada njihovi roditelji godišnje po jednom detetu trošiti u proseku 1.300 umesto 1.500 evra.
Iznos subvencija morao je da bude isti za svu decu još od 2020. godine, otkad je počela primena odluke o besplatnom boravku dece u PU „Radosno detinjstvo”.
Međutim, jedan čovek – bivši gradonačelnik Miloš Vučević – nije mislio tako.
Nemojte samo, gospodine Đuriću, da nam objašnjavate kako Grad tada a ni sada nema dovoljno novca. Samo tri miliona evra potrošenih na nepotrebni Turbo kružni tok pored Promenade potvrđuju da je novca bilo ali izgleda političke volje nije.
Stranka slobode i pravde jednako brine za svu decu, te će odmah nakon preuzimanja vlasti u Novom Sadu povećati na 25.000 iznos subvencija za privatne vrtiće za svu decu za koje nije bilo mesta u PU „Radosno detinjstvo”.
dr Vladimir Vrsajkov,
predsednik GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *