24. 05. 2024.
Vesti

Srbija Centar: Ko stvarno vlada Beogradom? Predstavnici građana ili privatni investitori, kriminalni klanovi i uske interesne grupe?

Avatar
  • December 12, 2023
  • 2 min read
Srbija Centar: Ko stvarno vlada Beogradom? Predstavnici građana ili privatni investitori, kriminalni klanovi i uske interesne grupe?

Protestni marš za odbranu Beogradskog sajma, kao simbola našeg grada, bio je još jedan u nizu brojnih skupova koji nas ponovo navodi da se upitamo zašto gradski čelnici „ratuju“ protiv sopstvenih građana.

 

 

Ko stvarno vlada Beogradom? Predstavnici građana ili privatni investitori, kriminalni klanovi, uske interesne grupe? Kakva je svrha izgraditi megapolis na Savi i Dunavu bez parkova, izletišta, šetališta, preplavljen soliterima iznad uzanih trotoara?

Kako to funkcioniše SNS/SPS vlast u Beogradu kada građani žele na Sajmu zgradu za operu ili balet, dvoranu za umetnike, slikare i muzičare, a korumpirani režim još i još betona i solitera?

Da li su planirali da i Ada Ciganlija postane naselje „nebodera na vodi“?

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi u Milanu je do novembra ove godine posađeno skoro pola miliona stabala duž ulica, trgova i dvorišta, na krovovima i ispred glavnih ulaza zgrada. Beč posebno podstiče decu i mlade da uređuju mesta za igranje i boravak u svojim kvartovima.

U Beogradu se godinama protestuje da se očuva preostalo zelenilo u gradu, „kampuje“ se za Savski nasip koji brani Novi Beograd od poplava, pišu peticije da se spreči stanogradnja na Košutnjaku, sačuva hipodrom – naš najstariji sportski objekat, vodoizvorište na Makišu…

Svi ovi problemi nastali su zato što je grad „ukrao“ nadležnosti opštinama, Republika Gradu, a nadležnosti Republike prenete su u neformalne grupe i kriminalne lobije.

Zato se zalažemo da se najznačajnije nadležnosti i ovlašćenja vrate lokalnim samoupravama, gde će ljudi koji tu žive neposredno i efikasno uticati na unapređenje svog života.

Stranka Srbija Centar je svesna ovih problema i ima ozbiljan plan za razvoj Beograda i svih njegovih 17 gradskih i prigradskih opština. Želimo da ceo Beograd učinimo jedinstvenom urbanom celinom, da se posvetimo i prigradskim opštinama.

Nema razloga da se već dve godine gradi vrtić u Stepojevcu, da Borča nema kanalizaciju, da centar Obrenovca okružuje nepročišćeni kanal Kupinac.

Uspostavićemo modernu lokalnu samoupravu i vratiti poverenje građana u službenike koji u gradskim institucijama služe njihovim interesima.

Slobodan Cvejić (Srbija centar Srce): Odgovornost za sve lokalne funkcionere koji učestvuju u svesnom zatiranju istorije, kulture i tradicije Beograda

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *