22. 05. 2024.
Lični stav Vesti

Slobodan Petrović (SRCE): Nakon Vodovoda, zaposleni u Turističkoj organizaciji fiktivno menjaju prebivalište na adrese u Beogradu

Centrala
  • April 11, 2024
  • 2 min read
Slobodan Petrović (SRCE): Nakon Vodovoda, zaposleni u Turističkoj organizaciji fiktivno menjaju prebivalište na adrese u Beogradu

Narodni poslanik Srbija centra Slobodan Petrović izjavio je da se nakon masovnog prijavljivanja zaposlenih u Vodovodu Vranje na adrese u Beogradu, to sada radi i sa zaposlenima u Turističkog organizaciji.

„Fiktivno menjaju svoje prebivalište kršeći Zakon o prebivalištu i boravištu, a sve to da bi SNS mogao da dobije izbore u Beogradu. Svi zaposleni koji su se fiktivno prijavili u Beograd su višegodišnji članovi SNS-a i svi su glasali na prethodnim izborima u Vranju“, rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Petrović je pozvao tužilaštvo i policiju da reaguju na sve češće slučajeve menjanja prebivališta zarad glasanja na izborima.

„Ponovo pozivam nadležno tužilaštvo i policiju da utvrde tačan broj zaposlenih u TO Vranje koji su u prethodnih nekoliko nedelja fiktivno promenili svoje prebivalište i preduzmu sve zakonom predviđene mere. Takođe ih pozivam da otkriju i kazne sva ona lica koja su učestvovala u celokupnoj organizaciji ovog zakonom kažnjivog dela“.

Prema njegovim rečima, Turistička organizacija je,  kao i ostala javna preduzeća i ustanove, pod kontrolom SNS-a.

„Direktor ove ustanove Stefan Filipović Filipko koji je od skoro napredovao na stranačkoj lestvici i izabran je za sekretara GrO SNS. Zanimljivo je da se njegovo stranačko napredovanje odvija paralelno sa migracijom zaposlenih po javnim preduzećima u Vranju kako bi glasali na beogradskim izborima“, zaključio je Petrović.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *