24. 07. 2024.
Vesti

Simić: Pokret slobodnih građana traži ponavljanje izbora u Beogradu

Avatar
  • February 9, 2024
  • 2 min read
Simić: Pokret slobodnih građana traži ponavljanje izbora u Beogradu

Pokret slobodnih građana zahteva primenu svih preporuka iz Rezolucije Evropskog parlamenta, naročito međunarodnu istragu kojom će se utvrditi sve činjenice sa prethodnih izbora, a nakon toga nove izbore u Beogradu. Novi izbori se moraju održati pod poboljšanim uslovima i uz čvrste garancije da neće ponovo doći do krađe, rekao je Stefan Simić član Izvršnog odbora PSG i izabrani odbornik sa liste Srbija protiv nasilja na izborima za Skupštinu grada Beograda.

 

Simić je dodao da je Evropski parlament  juče izglasao Rezoluciju kojom je potvrđeno da izbori u Srbiji nisu bili regularni i to ogromnom većinom evropskih poslanika uključujući gotovo sve poslanike Evropske narodne partije koju čine partnerske stranke SNS, koje ovog puta nisu mogle da progledaju kroz prste na krađu izbora, uprkog ogromnom lobiranju. Ovakva većina i odnos dovoljno govore o odnosu evropskih partnera prema autoritarnom režimu u Srbiji.

Kolike su razmere krađe u Beogradu pokazuje i to da se Evropski parlament prvi put bavio lokalnim izborima i zaključio da su oni protekli u svetlu sistemske zloupotrebe institucija i medija, kao i organizovane migracije birača što je uticalo na krajnji rezultat izbora.

Pasivizacija adresa stanovanja određenih kategorija u Beogradu je takođe uticalo na neregularnost izbora. kaže Stefan Simić.

– Srpska napredna stranka je brutalno izmenila volju građana Beograda koji su pokazali da ih više ne žele na vlasti.

Aleksandar Šapić pokušava na silu da zadrži glavni grad i da nastavi sa njegovim urušavanjem koje se može videti na svakom koraku.

Građani Beograda žele promene i njihova izborna volja mora da se poštuje, zaključio je Stefan Simić.

Pavle Grbović – Usvajanje rezolucije Evropskog parlamenta je šansa da EU povrati poverenje građana Srbije

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *