24. 07. 2024.
Lični stav Vesti

SDS: Podrška štrajku prosvetnih radnika

Centrala
  • May 16, 2024
  • 2 min read
SDS: Podrška štrajku prosvetnih radnika

Socijaldemokratska stranka pruža punu podršku štrajku koji su za danas najavili sindikati prosvetnih radnika. Prebijanje profesora u srednjoj tehničkoj školi ”9. maj” u Bačkoj Palanci i profesora u Trećoj beogradskoj gimnaziji predstavlja potpuni krah ne samo prosvetnog sistema, već i elementarnih vrednosti u našem društvu.

U potpunosti podržavamo zahteve prosvetnih radnika da im se izmenom Krivičnog zakonika dodeli status koji imaju advokati i njihovi zahtevi su u skladu sa programom reformi Socijaldemokratske stranke. Socijaldemokratska stranka se zalaže za sveobuhvatnu reformu prosvetnog sistema, koja podrazumeva i povratak ugleda i statusa prosvetnih radnika. Društvo u kom prosvetni radnici nisu poštovani, dobro plaćeni za izuzetno važan posao koji obavljaju i bezbedni je društvo bez budućnosti. S obzirom na poguban trend nasilja nad prosvetnim radnicima u prethodnoj deceniji, smatramo da bi do sprovođenja neophodnih reformi prosvetnim radnicima trebalo privremeno dodeliti i status službenih lica.

Nasilje nad prosvetnim radnicima je ogledalo opšteg stanja u našem društvu i razaranja osnovnog sistema vrednosti. Svaki napad na prosvetnog radnika je napad na budućnost našeg društva, a alarmantan nivo nasilja u školama zahteva hitnu reakciju ne samo nadležnih institucija, već i celokupnog društva.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *