23. 05. 2024.
Vesti

Sanda Rašković Ivić: Izbori najverovatnije na proleće 2024. godine

Avatar
  • September 21, 2023
  • 3 min read
Sanda Rašković Ivić: Izbori najverovatnije na proleće 2024. godine

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da će izbori najverovatnije održani na proleće 2024. godine.

„Smatramo da ako bi neki izbori trebalo da budu održani u decembru, onda su to beogradski izbori i samo beogradski izbori“, rekla je Sanda Rašković Ivić Radio-televiziji Srbije (RTS).

 

Na pitanje „zašto samo beogradski izbori“, Sanda Rašković Ivić je odgovorila: „

Zato što je predsednik SSP-a Dragan Đilas seo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da bi spustili tenzije, iako ne znam šta to tačno znači, i dogovorio se da ti izbori budu u narednih nekoliko meseci, a od tada je prošlo godinu i po dana i krajnje je vreme da se održe beogradski izbori, jer je opozicija svojom nesmotrenošću i dogovorom dvojice ljudi propustila da uzme vlast u Beogradu“.

 

Sanda Rašković Ivić je navel da je u demokratskim društvima običaj da se u izbornim godinama ne menjaju izborni uslovi, a cenzus je jedan od izbornih uslova.

„Cenzus je 2020. godine smanjen na tri odsto da bi se namamio što veći broj stranaka da izađe na izbore, jer je opozicija tada bojkotovala izbore i održala reč“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je istakla da ne voli kad se pominje „kapitalizacija protesta“, jer su protesti „Srbija protiv nasilja“ počeli kao reakcija i krik bola povodom jedne užasno velike nesreće.

„Kada neko pomene kapitalizaciju smrti dece, ja sam zgađena“, rekla je Sanda Rašković Ivić, i dodala da bi „trebalo da se vratimo nečemu što bi moglo da stane pod slogan ’nismo zaboravili’“.

„Režim insistira na tome da sistem nije učinio propuste, a sistem je i te kako imao propuste. Režim ne namerava ništa da popravlja, a sve što su tobože popravili jesu represivne mere, a ništa nije preventivno“, navela je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je rekla da je Vučić „sa parizerom započeo predizbornu kampanju i politički je profitirao, jer u Srbiji ima mnogo sirotinje“.

„Među penzionerima i među ljudima koji rade je mnogo socijalnih slučajeva kojima je važno da dođu do hrane, pa makar i do parizera“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

„Ružno je i antipatično što su parizer jeli milioneri.

Ne osuđujem pojeftinjenje raznih prehrambenih proizvoda, to je trebalo uraditi još pre dve godine kada je inflacija počela da se podiže, ali način na koji se to radi je veoma antipatičan“, zaključila je Sanda Rašković Ivić.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *