24. 05. 2024.
Vesti

Sanda Rašković Ivić: Generalna proba za novi pogrom Srba na Kosovu i Metohiji

Avatar
  • September 28, 2023
  • 2 min read
Sanda Rašković Ivić: Generalna proba za novi pogrom Srba na Kosovu i Metohiji

Poslanica i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je juče da bi nedeljni oružani sukob u Banjskoj na Kosovu i Metohiji mogao da bude „generalna proba za motivisanje novog pogroma Srba na Kosovu i Metohiji, a pogotovo na severu pokrajine“.

„Srbi na Kosovu i Metohiji trpe neviđeni teror koji na najgori mogući način sprovodi Aljbin Kurti i to je svima poznato“, rekla je Sanda Rašković Ivić televiziji N1, i podsetila da je iz Nagorno-Karabaha nedavno otišlo 50.000 ljudi za nekoliko dana.

Sanda Rašković Ivić je navela da je „teško tumačiti neke događaje ako nemate relevantne informacije“.

Poslanica Narodne stranke je istakla da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da „izađe pred skupštinu“, koja bi trebalo da usvoji državnu platformu za pregovore o Kosovu i Metohiji.

„Briselskim sporazumom, potpisanim 2013. godine, država Srbija je izgurana sa Kosova i Metohije i Albancima je dato sve u zamenu za neku hipotetičku Zajednicu srpskih opština koja još nije formirana, a i da jeste, predviđeno je da bude formirana prema ustavu samoproglašenog ’Kosova’, što znači da bi Priština preuzela sve poluge“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je navela da bi trebalo razgovarati i pustiti da se strasti smire, i dodala da bi sever Kosova i Metohije trebalo demilitarizovati u potpunosti i da „samo Kfor bude taj koji će brinuti o bezbednosti ljudi“.

„Ozbiljna država i ozbiljni državnici rade na dva nivoa, štite teritorijalni integritet države i brinu se o ljudima koji naseljavaju određenu teritoriju“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *