23. 05. 2024.
Vesti

Šabac protiv nasilja / Zelenović : POKRADENI IZBORI KAO UVOD U NOVE KRAĐE

Avatar
  • February 9, 2024
  • 4 min read
Šabac protiv nasilja / Zelenović : POKRADENI IZBORI KAO UVOD U NOVE KRAĐE

Kriminalnim radnjama i ćutanjem institucija Srpska napredna stranka došla je na vlast u Šapcu 2020. godine. Još brutalnijom izbornom prevarom i krađom 2023. godine opstali su na vlasti. Sa tim kriminalnim manirom planiraju da nastave i dalje.

Iako Skupštinu nastalu na najvećoj izbornoj krađi ikada zabeleženoj mogu priznati samo oni koji su u toj krađi i sami učestvovali, želimo da građanima skrenemo pažnju na kontinuitet u kršenju zakona i pljački građana.

Sa razlogom su odbornici poziv i materijal za Skupštinu grada zakazanu za 09.02. dobili 06.02. Time je prekršen propisani rok za zakazivanje sednice i dostavljanje materijala.

Uzurpatorima vlasti u Šapcu se žuri da što je moguće pre usvoje budžet. Podsetićemo vas da su prošli usvojili nakon proteka zakonom propisanog roka. To jasno govori u prilog činjenici da ništa nije kako treba i da su na najvećoj šteti građani Šapca. Dovoljno je da pogledate navodne kapitalne investicije, pa da vidite koliko je budžet loš.

Ponovo su planirana sredstva za Mačvanski trg koji je trebao biti gotov prošle godine kada se takođe nalazio u budžetu, na istoj poziciji kao i ove. Iznos je opet neverovatno visok, tu je i projektna
dokumentacija, ponovo.

Čini se da nelegalne gradske vlasti imaju “neobjašnjivu” sklonost ka plaćanju našim parama projekte bez realizaicje.

Baš onako kao i u slučaju bolnice samo desetine i stotine miliona za dokumentaciju, a za realizaciju nule.

Tu je i kadrovski plan koji podrazumeva za godinu dana više od osamdeset novih ugovoraca. To je zapravo plan da se našim novcem nekako plate usluge u izbornim marifetlucima. Uredba o zabrani zapošljavanja je na snazi, ali zato eto rešenja u, za građane najskupljem, a za zaposlene najnesigurnijem vidu poslovnog angažovanja i prostora da se našim novcem plaćaju ucene i pritisci na zaposlene.

Predmet ove skupštine biće i usvajanje pravilnika o koeficijentima za utvrđivanje plata izabranih, imenovanih i postavljenih lica, time će se rešiti da se stranački nameštenici časte.

Tako će npr. Blaža Knežević pored plate koju prima kao direktor u EPS-u biti počašćen sa dodatnih 40.000 dinara novca građana Šapca mesečno kao zamenik predsednika Skupštine grada Šapca.

Svakog naprednjaka na nekoliko funkcija i sve da budu plaćene novcem građana, politika je u kojoj ne posustaju.

Kada nema novih investitora, ne raste broj zaposlenih, a rastu rashodi, naprednjaci rešenje za punjenje budžeta vide u podizanju kazni. Preglomazni, tromi i neefikasni sistem građani moraju platiti, budžet se mora napuniti, tako da stručnjaci iz Srpske napredne stranke i svi njihovi koalicioni partneri rešenje vide u višim kaznama.

Više je nego jasno da su krađom i prevarama prekrojili izbornu volju građana i da su u tome uhvaćeni.

Međunarodni posmatrači jasno su konstatovali da je došlo do neviđene izborne prevare.

Juče je Evropski parlament izglasao rezoluciju u kojoj se traži međunarodna istraga sprovedenog izbornog procesa u Srbiji. Više nema dileme da je do izborne prevare i krađe izborne volje građana došlo i da će se to završiti poništenjem i ponavljanjem izbora na svim nivoima.

Na prvim slobodnim izborima ova vlast pada, oslobađaju se institucije i one počinju da rade svoj posao, a to znači da će sluge ovog režima odgovarati za sve što su radili.

Zajedno sa građanima, složno, zaustavićemo kriminalce i povratiti normalnost u naš grad.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *