20. 05. 2024.
Svet Vesti

Ruska armija napreduje u pravcu Soledara

Avatar
  • December 11, 2023
  • 2 min read
Ruska armija napreduje u pravcu Soledara

Ruske trupe nastavljaju da osvajaju teritorije koje su ukrajinske formacije ranije uspele da zauzmu tokom zamene jedinica Vagnerovog PVK-a na regularne jedinice Oružanih snaga Rusije.

Na severnom krilu Oružanih snaga Rusije uspeli smo da dođemo do istočne periferije Bogdanovke, jurišne jedinice se nalaze na 100 metara od prvih kuća.

Uporedo sa jugozapadnom periferijom Dubovo – Vasilevke, razvija se ofanziva u pravcu Grigorovke i severozapadno prema Orehovu-Vasilevki: Oružane snage Rusije se bore za Kudlinsku jarugu, koja odvaja ruske trupe od obližnjeg naselja.

Na jugu ruske jurišne jedinice iz sastava 200. motorizovane brigade Oružanih snaga Rusije završile su čišćenje rasadnika Valjanovski , gde je opremljen moćni utvrđeni rejon Oružanih snaga Ukrajine. Istovremeno, napredak je zabeležen i kod Hromova: ruske trupe su očistile utvrđeni deo Oružanih snaga Ukrajine na autodromu Bahmutski Šljak.

Nastavlja se čišćenje vikendica (rejon Dači) koji se nalaze jugozapadno od Bahmuta: jedinice 4. brigade Oružanih snaga Rusije ravnajuu liniju fronta i prema Krasnom i prema Klešejevki , gde su nakon prekjučerašnjeg zauzimanja kote 215,7 jedinice Oružanih snaga 346. brigada specijalnih snaga započela je udare na pravcima napredovanja Oružanih snaga i pripreme za proširenje zone kontrole severno od sela.

Što se tiče napada na Časov Jar, ima još mnogo opcija: moguć je izlaz iz Bogdanovke i Grigorovke, za koje borbe tek treba da počnu. A onda će, na severnoj periferiji Časova Jara, rudnik i kamenolom praviti probleme.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *