24. 07. 2024.
Lični stav Vesti

Rajević (NPSS): MUP bez imalo srama saopštavaju liderima “Srbija protiv nasilja” da nas strane službe špijuniraju

Avatar
  • December 22, 2023
  • 4 min read
Rajević (NPSS): MUP bez imalo srama saopštavaju liderima “Srbija protiv nasilja” da nas strane službe špijuniraju

Pre nekoliko dana, lideri koalicije “Srbija protiv nasilja”, izneli su na svetlo dana audio snimak razgovora koji su imali sa predstavnicima MUP-a, kojom prilikom su bili prisutni Dejan Bojović savetnik i šef kabineta ministra policije, Dejan Colić načelnik sektora unutrašnje kontrole MUP-a i pomoćnik ministra, Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika PU za grad Beograd i Ivan Stojiljković načelnik uprave policije.

 

srbija protiv nasilja logo

 

Zastrašujuća je količina krivičnih dela koja su počinjena od strane gore nabrojanih rukovodilaca policije u ovom razgovoru, kaže Rajević.

Koje je dno dotakla policija Srbije, i koliko se izgubio zdrav rezon u postupanju, jasno se može razaznati iz sadržine ovog snimka.

Pored svih službi Srbije, BIA, VOA, VBA, UKP, SBPOK predstavnici MUP-a bez imalo stida i srama saopštavaju prisutnim liderima opozicije Mariniki Tepić i Mikiju Aleksiću, da su “od stranaca” dobili  informacije o nekakvim njihovim namerama o nasilnom upadu u RIK?!

Ovim činom su pomenuti predstavnici MUP-a javno stavili do znanja svima da su svesni da nas stranci špijuniraju, kako građane tako i političke eksponente, ali da im to uopšte ne brane već da im zapravo to prećutno odobravaju, i da ih praktično podstrekuju na to, jer očigledno rado primaju informacije od njih i rado se tim informacijama služe.

Za ovakve informacije potrebno je da im se svima na teret stavi krivično delo špijunaže u vezi sa podstrekivanjem, pomaganjem, ali i saučesništvom.

U daljem toku razgovora rukovodstvo MUP-a im prenosi poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića “da će im rezultati koje budu ostvarili na izborima u Beogradu biti priznati”?!

 

Ne mogu a da se ne zapitam da li su oni  nekakvi ponizni kuriri političara, ili su ponosni i školovani profesionalci koji se drže svoje struke?!

Ovo predstavlja kršenje kodeksa policijske etike.

Daljom analizom  treba da se zapitamo: da li to znači da rezultati koje je koalicija “Srbija protiv nasilja” ostvarila na republičkom nivou, neće biti priznati, i da će biti falsifikovani i umanjeni?!

Ovakvom retorikom predstavnici MUP-a nesumnjivo stavljaju do znanja prisutnim liderima opozicije da saučestvuju sa vladajućom strankom oko toga koji će i kakvi rezultati izbora biti objavljeni i uvaženi, bez obzira na realno stanje stvari ?!

Krivično delo predviđeno za ovaj delikt jeste falsifikovanje izbornih rezultata.

Sledeća bitna stavka iz razgovora  predstavnika MUP-a jeste da oni upozoravaju organizatore skupa da im preti već dogovorena opasnost od navijača Partizana , Crvene zvezde, Eada, OFK Beograd???

Preneto im je da će ih navijači sačekivati, i sprečavati aktiviste opozicije u protestu?!

Gospodo policajci, ako zaista imate potrebne podatke i dokaze, zbog čega onda ne pohapsite vođe navijača zbog pripremanja krivičnog dela, i time preventivno delujete na suzbijanje eventualnih eskalacija sukoba u postizbornom periodu u glavnom gradu Srbije?, pita se Rajević

Da li ovde predstavnici MUP-a zapravo pokušavaju da, svojom autoritativnošću i zloupotrebom položaja, te pominjanjem “navijača” i “pouzdanih informacija”, zastraše i obeshrabre predstavnike koalicije “Srbija protiv nasilja” od bilo kakvog bunta i legitimne borbe za poštovanje  elementarnih ljudskih prava ?! 

Naposletku, moram da se osvrnem na nešto što je posebno jadno i žalosno, a to je da jurišni odred Gašićevih rukovodilaca, koji su listom postavljeni mimo zakona, bez konkursa i bez direktora policije grubim kršenjem zakona o policiji i nakaradnim tumačenjem istog.

Nisu uspeli da iskontrolišu elementarnu stvar kada se vrši prijem stranaka u službene prostorije, a to je da ponašanje i delovanje iste bude pod kontrolom službenih lica u smislu onemogućavanja bilo kakvih neželjenih i potencijalno štetnih radnji.

Postojanje ovakvog snimka dokaz je kakvi amateri vode MUP Srbije, a sadržina snimka ovog razgovora, odslikava svu tragediju dokle nas je dovelo partijsko i familijarno kadriranje u državnim organima.

Dno smo odavno probili, i jedino je pitanje koliko smo propali u bezdan bezakonja i urušavanja pravnog poretka, nastavlja Rajević.

Ne mogu a da ne iskoristim priliku da pitam ministra Gašića kako mu je veliki prijatelj Milan Radoičić?

Da li možda zajedno gledaju njihov omiljeni serijale filma “Kum” u slobodno vreme, završava Rajević.

Zdravko Rajević (NPSS): FALSIFIKATORI I PREVARANTI RUKOVODE POLICIJOM!

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *