24. 05. 2024.
Vesti

PSG čestita građanima Dan državnosti Srbije

Avatar
  • February 15, 2024
  • 2 min read
PSG čestita građanima Dan državnosti Srbije

Pokret slobodnih građana čestita svim građanima Srbije Dan državnosti i 220 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka koji je početak borbe za nezavisnost i samostalnost.

 

Na žalost i ovaj Dan državnosti dočekujemo u Srbiji u kojoj ima manje sloboda i garantovanih prava od onih iz Sretenjskog Ustava Dimitrija Davidovića, jednog od prvih takvih dokumenata u svetu iz 1835. godine. 

Pogažena su i obesmišljena sva načela iz aktuelnog Ustava Srbije – socijalna pravda,nezavisnost sudstva, podela vlasti, ravnopravnost građana pred zakonom, vladavina prava, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, sloboda medija, građanska demokratija i evropske vrednosti.

Umesto toga imamo autokratiju i zarobljenu državu u kojoj su svi mehanizmi isključivo u korist male grupe ljudi, njihovog opstanka na vlasti i ličnog bogaćenja.

Lična imovina građana postoji samo do momenta kada na nju poželi i na nju krene neko ko je u piramidi Srpske napredne stranke.

Tada prestaju da važe svi zakoni, sem onog koje nije svojstveno ljudima – pravo jačeg.

Zato Pokret slobodnih građana poziva da prestanemo da trpimo ovakvu samovolju, jer samo život u slobodi je život dostojan čoveka.

Da sledeći Dan državnosti obeležimo u državi kakvu zaslužujemo – modernoj, evropskoj, slobodnoj i demokratskoj.

Živela Srbija!

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *