20. 05. 2024.
Vesti

PSG: Apelacioni sud presudom u slučaju Ćuruvija stao u odbranu Miloševićevog režima

Avatar
  • February 2, 2024
  • 2 min read
PSG: Apelacioni sud presudom u slučaju Ćuruvija stao u odbranu Miloševićevog režima

Odluka Apelacionog suda da Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić budu oslobođeni u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije je nova potvrda da se ceo državni aparat i sve grane vlasti koriste za odbranu režima Slobodana Miloševića.

 

Foto: Fondacija Slavka Ćuruvije

 

Pokret slobodnih građana smatra da se režim koji je sada na vlasti ne razlikuje ni po čemu od režima iz devedesetih, ni u pogledu ljudi koji ga predstavljaju, ni metodama upravljanja državom, i da zbog toga sva ubistva novinara iz tog perioda ostaju do daljnjeg nerešena.

 

Ovakvim presudama šalje se poruka svim pripadnicima sadašnjeg režima da će biti zaštićeni ma šta radili za korist vladajuće stranke.

Takođe, ovakvom odlukom poništavaju se sve žrtve borbe za demokratiju i demokratsku Srbiju, a trijumfuje mračna, duboka država nastala devedesetih koja nas nikada nije napustila i sve vreme tražila priliku da trijumfuje nad demokratskim promenama posle 2000. godine.

Bez obzira na jasne dokaze i potpuno poništavanje alibija glavnooptuženih, Apelacioni sud je našao način da oslobodi pripadnike Službe državne bezbednosti koji su ubistvo počinili, kao i njihove nalogodavce, koji su prvostepeno bili osuđeni.

Pokret slobodnih građana neće dozvoliti da ovakvi slučajevi budu zaboravljeni, kao ni odgovorni za donošenje odluka kojima se direktno narušava pravda.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *