22. 05. 2024.
Vesti

Prof. dr Ratko Ristić: Srbiji treba autentična srpska vlast koja deluje u interesu naroda i države

Avatar
  • October 9, 2023
  • 3 min read
Prof. dr Ratko Ristić: Srbiji treba autentična srpska vlast koja deluje u interesu naroda i države

Danas su predstavnici velikog nacionalnog okupljanja, koji čine Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici, uz podršku istaknutih srpskih intelektualaca, razgovarali sa građanima Beograda, a tom prilikom medijima su se obratili predsednici Zavetnika i Dveri Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović, kao i uvaženi profesor Šumarskog fakulteta dr Ratko Ristić.

Milica Đurđević Stamenkovski je istakla da nacionalno okupljanje trasira svoj put, da je svakoga dana sve veći broj građana koji pristupaju ovom političkom konceptu i pozvala je sve državotvorne snage i pojedince da im se pridruže.

“Želimo da uputimo poziv svim državotvornim snagama da se ujedinimo, da se okupimo oko zajedničke ideje, saberemo političku snagu i da damo svoj doprinos u aktuelnim izazovima koji su pred Srbijom i njenim građanima. U nacionalnom okupljanju ima mesta za sve. Ima mesta za profesore, učitelje, lekare i zravstvene radnike, srpskog seljaka i domaćina, za srpsku omladinu i za sve one ljude koji nisu odustali od Srbije niti će to ikada da učine.” – rekla je predsednik Zavetnika.

Boško Obradović je rekao da je nacionalno okupljanje novi događaj, početak nove ere i budućnost srpske politike. Predsednik Dveri se zahvalio svim građanima koji podržavaju nacionalno okupljanje, istaknutim intelektualcima i profesorima univerziteta koji su im se pridružili.

“Ovo je nadstranačka priča koja ima za cilj da Srbija konačno dođe na prvo mesto. Ne Evropska Unija, ne NATO, ne strani investitori, ne te prazne i velike priče od kojih nikada nije bilo ništa, već Srbija, naš nacionalni i državni interes, naš duhovni i nacionalni identitet, naš domaći ekonomski interes, naš privrednik i poljoprivrednik, naša životna sredina, naše tradicionalne i porodične vrednosti.

To je platforma oko koje smo se okupili i svi koji su za Srbiju na prvom mestu su dobrodošli u veliko nacionalno okupljanje, a posebno naša omladina. ” – zaključio je Obradović

Prof. Ratko Ristić je istakao da se Srbija nalazi u delikatnom političkom i ekonomskom trenutku i u zabrinjavajućoj ekološkoj situaciji, kao i da u svim ovim domenima Srbiji treba suverenizam, autentična srpska vlast koja deluje u najdubljem interesu naroda i države.

Ristić je rekao da Srbija ima velike probleme sa delom okupirane teritorije naše države, u organizaciji državnog sistema gde su vitalne aktivnosti potpuno marginalizovane, kao što je poljorivreda, da imamo nekvalitetnu industralizaciju, kao i katatrofalnu situaciju u domenu zaštite životne sredine, naročito kada je u pitanju javno zdravlje naroda. Prof. Ristić je istakao da Srbija ima najveći mortalitet od raka dojke i raka pluća na svetu i da svake godine umire više od 10 hiljada ljudi od posledica zagađenog vazduha.

Ristić je rekao, u ime srpskih intelektualaca, da svi oni dele nekoliko suštinskih, vodećih vrednosti, a prva je Kosovo i Metohija kao sastavni deo Srbije.

“Pored reintegracije Kosova i Metohije važno je naglasiti da smo protiv bilo kakvog oblika članstva ili dalje saradnje sa NATO organizacijom koja predstavlja najveću opasnost po svetski mir. Takođe, protiv smo uvođenja bilo koje forme sankcija Ruskoj Federaciji i Belorusiji. Nužna je ultimativna podrška našem narodu u Republici Srpskoj i Srbima u svim zemljama bivše Jugoslavije i Srbima u rasejanju.” – rekao je Ristić.

On je dodao da je krajnje vreme da dođe do kritičkog preispitivanja nametnutog, ultimativnog Evropskog puta.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *