22. 05. 2024.
Vesti

Privatno obezbeđenje čuva stražu dok na sednici Skupštine grada pljačkaju Novosađane

Avatar
  • August 1, 2023
  • 2 min read
Privatno obezbeđenje čuva stražu dok na sednici Skupštine grada pljačkaju Novosađane

Danas je na sednici Skupštine grada Novog Sada usvojen početak realizacije projekta Novi Sad na vodi.

Njegovom usvajanju prethodio je protest nezadovoljnih građana koji su se okupili ispred Skupštine grada nezadovoljni ovim projektom, ali i primena sile od strane privatnog obezbeđenja koje nije dozvolilo građanima i narodnim poslanicima da prisustvuju sednici.  

Među okupljenim građanima bili su i narodni poslanici Zajedno, dr Jelena Kalajdžić I Nebojša Cakić kao i kopredsednica stranke Zajedno, prof. dr Biljana Stojković. Oni su pokušali da uđu u salu i pristutvuju sednici ali im to nije dozvoljeno pod izgovorom da su morali prethodno da podnesu zahtev.

“Mi smo danas tražili da uđemo na sednicu, ali nam to nije odobreno iako smo narodni poslanici. Nekoliko puta su išli do pravne službe da provere, ali su nam na kraju rekli da ne možemo da uđemo jer nismo poslali zahtev. Ja kao narodni poslanik sam onda tražila da omoguće prisustvo Radivoju Jovoviću i Mladenu Cvijetiću jer su oni podneli zahtev čim je sednica zakazana, međutim ostali smo bez odgovora da li mogu da uđu.”, izjavila je Jelena Kalajdžić.

Narodni poslanik Nebojša Cakić izjavio je da nikada do sada nije video da služba obezbeđenja brani ne samo građanima, nego i predstavnicima stranaka i narodnim poslanicima da uđu u prostorije Skupštine grada.

“Na delu je investicioni urbanizam odnosno investitori, ali ne oni koji imaju kapital pošteno stečen već oni koji su novac zaradili preko mafijaških poslova, koji investiraju taj novac zajedno sa SNS-om i okupiraju naše gradove. Na žalost, nije samo Novi Sad u pitanju već i drugi gradovi, ali je to ovde najvidljivije, kako se divlje i bezobrazno radi protiv interesa građana.”, rekao je Cakić.

Biljana Stojković izjavila je da je ovo repriza ‘Beograda na vodi’.

 

“Pravi se jedno elitno naselje koje će biti pristupačno isključivo korumpiranoj eliti. Oni za sebe prave svoja naselje, a ostatak građanstva će ostati da živi u siromaštvu. To je poenta ovog projekta, cela ova država je polako privatizovana i iza svega toga stoji porodica Vučić i korumpirana elita Srpske napredne stranke”, izjavila je Stojković. 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *