20. 05. 2024.
Svet Vesti

„Prigožin verovatno mrtav, a sastanak sa Putinom verovatno lažiran“: Penzionisani general iz SAD o šefu Vagnera

Avatar
  • July 13, 2023
  • 2 min read
„Prigožin verovatno mrtav, a sastanak sa Putinom verovatno lažiran“: Penzionisani general iz SAD o šefu Vagnera

Šef pobunjeničke plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin verovatno je ili mrtav ili je u zatvoru. Postoje sumnje da je sastanak sa predsednikom Vladimirom Putinom lažiran. Ovo tvrdi bivši visoki američki vojni vođa Robert Abrams, a  prenosi Njujork post.

 

Penzionisani general Robert Abrams, saradnik ABC njuza koji je ranije služio kao komandant američkih snaga u Koreji, podelio je svoja razmišljanja o neizvesnoj Prigožinovoj sudbini nakon kratkotrajne oružane pobune Vagner grupe prošlog meseca.

„Moja lična procena je da sumnjam da ćemo Prigožina ikada ponovo videti javno“, rekao je Abrams za ABC njuz.

„Mislim da će ga ili sakriti, ili poslati u zatvor, ili će se baviti nekim drugim načinom, ali sumnjam da ćemo ga ikada više videti.

Upitan da li misli da je biznismen milijarder živ nakon što je predstavljao najznačajniji izazov Putinovom režimu otkako je došao na vlast 1999. godine, Abrams je rekao:

„Ja lično mislim da nije, a ako jeste, negde je u zatvoru. ”

Penzionisani general sa četiri zvezdice je takođe izrazio sumnju u vezi sa sastankom koji je, prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, Putin održao sa Prigožinom i svim svojim višim komandantima Vagnera 29. juna, pet dana nakon prekinute pobune, piše NJujork post.

 

Izvor: Danas

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *