22. 05. 2024.
Vesti

Pretnje Tufegdžiću zbog najave protesta za 26. maj: Vlast u Šapcu optužuje lidera pokreta „Buđenje“ priziva krvoproliće i građanski rat

Avatar
  • May 15, 2023
  • 2 min read
Pretnje Tufegdžiću zbog najave protesta za 26. maj: Vlast u Šapcu optužuje lidera pokreta „Buđenje“ priziva krvoproliće i građanski rat

Izvor: Nova.rs

Pokret “Buđenje” iz Šapca pozvao je građane na protest i blokadu Šabačkog mosta 26. maja. Kako se navodi u saopštenju pokreta “Šabački most mora ostati simbol slobode, pravde, prava poljoprivrednika i borbe protiv kriminala. Na Šabačkom mostu su nas vaši batinaši tukli motkama i to vam nikada nećemo oprostiti, zato ćemo se potruditi da na skup 26. maja makar zakasnite”, navodi se između ostalog u saopštenju pokreta Buđenje.

Na ovo je reagovao šef odborničke grupe SNS-a u Šabačkoj skupštini Dejan Jovanović navodeći da „Dušan Tufegdžić priziva krvoproliće, građanski rat i sukobe unutar zemlje kako bi se dočepao vlasti, jer je svestan da putem izbora na vlast nikada doći neće. Malo mu je nevinih žrtava, dece i tinejdžera postradalih od strane dva monstruma, početkom meseca, nego kipi od želje za nastavkom krvavog pira“, kaže se između ostalog u saopštenju SNS-a.

Tu nije kraj, već se pretnje nastavljaju. Zato se ovom temom u Šapcu bavio jutros Đorđe Mijailović, reporeter jutarnjeg programa „Probudi se“.  On je pokušao da sazna šta su ova saopštenja izazvala?

Ne stišava se bura u proteklih 24 sata u Šapcu, svi komentarišu ono što se desilo, prvo saopštenje „Buđenja“, a zatim saopštenje SNS-a. Dušan Tufegdžić iz pokreta „Buđenje“ bio je gost jutarnjeg programa „Probudi se“. On je pojasnio kako mu je sve prećeno od strane aktuelne vlasti zbog poziva na protest 26. maja.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *