24. 05. 2024.
Lični stav Vesti

Preković (DVERI): Naprednjačka pljačka Srbije meri se u milijardama evra

Centrala
  • April 17, 2024
  • 2 min read
Preković (DVERI): Naprednjačka pljačka Srbije meri se u milijardama evra

Razmere pljačke državnog novca, odnosno novca građana Srbije, od strane aktuelnog režima Aleksandra Vučića i SNS-a, mere se u milijardama evra. Ne treba biti veliki finansijski stručnjak da bi se ta pljačka uvidela, već je dovoljno uporediti cene koštanja pojedinih projekata u Srbiji sa cenama u inostranstvu i lako će se doći do tih frapantnih podataka.

“Prvi takav primer jeste izložbena manifestacija „EXPO 2027“ u Beogradu, za čije potrebe će, po rečima Aleksandra Vučića, biti utrošeno i do 15 milijardi evra. U isto vreme, Indonezija gradi POTPUNO NOVI glavni grad koji će koštati 32 milijarde dolara (oko 29 milijardi evra). Drugi primer jeste izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu kapaciteta 52.000 mesta. Početna cena je bila 250 miliona evra, zatim je ona uvećana na 350 miliona, a na kraju će taj iznos verovatno biti ogromnih 900 miliona evra. Sa druge strane, u Maroku grade novi stadion kapaciteta 113.000 mesta koji će koštati 470 miliona evra.”

Ako na sve ovo dodamo da je kilometar izgradnje auto-puta u Srbiji nekoliko puta skuplji nego kilometar u Evropi, kao i mnoge druge nameštene javne nabavke u kojima učestvuju jedan ili dva ponuđača bliska vlastima, dolazi se do najmasovnije pljačke u istoriji Srbije i zato ova naprednjačka interesno-koruptivna grupa mora što pre otići sa vlasti.

Miodrag Preković
Član Privremene uprave Srpskog pokreta Dveri

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *