24. 07. 2024.
Vesti

PONOŠ: Vučić snosi političku odgovornost za dogadjaj u Banjsko

Avatar
  • October 4, 2023
  • 2 min read
PONOŠ: Vučić snosi političku odgovornost za dogadjaj u Banjsko

Zdravko Ponoš, lider stranke Srbija Centar, povodom hapšenja Milana Radoičića izjavio je da je vreme da se pokrene pitanje političke odgovornosti Aleksandra Vučića za dogadjaje u Banjskoj, pre svega u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Ponoš podseća da je “Aleksandar Vučić, po svom priznanju kreator kosovske politike svog režima i donosilac odluka u sprovodjenju te politike. Zato je njegova odgovornost nesumnjiva, bez obzira da li je ima i kolika i kakva je njegova uloga u konkretnim aktivnostima koje su u vezi sa tragičnim dogadjajem u selu Banjska.”

“Za neke važne stvari po pitanju Kosova možda je već kasno, ali za odgovornost nije”, kaže Ponoš.

Po njemu očekivan korak je policijsko zadržavanje Radoičića nakon što je preuzeo odgovornost, ali to je samo tehnički korak. Ponoš dodaje da ne bi bilo korisno za ovu zemlju ako bi usledili koraci koji su samo rutinska tehnikalija u procesu nečijeg preuzimanja i nečijeg odricanja od odgovornosti.

Ponoš konstatuje da je napravljena šteta interesima zemlje i poziciji srpskog naroda na KiM. “To je pitanje koje zahteva detaljnu i sveobuhvatnu istragu koja mora da obuhvati i komandnu i političku odgovornost. Neko mora da snosi političku odgovornost kako nam se više ne bi dešavalo da se neko ovako nekompetentno, površno i bahato poigrava sa nacionalnim bezbednošću i međunarodnim položajem zemlje.”

“Preveliko nam je Kosovo da bi ga neko upakovao kao u celofan u nečijih 48 sati zadržavanja” zaključuje Ponoš.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *