24. 07. 2024.
Vesti

Ponoš: Više razloga za jučerašnji protest, a svi se odnose na nasilje

Avatar
  • January 17, 2024
  • 2 min read
Ponoš: Više razloga za jučerašnji protest, a svi se odnose na nasilje

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš izjavio je da su na šestu godišnjicu od ubistva Olivera Ivanovića građani imali još više razloga za protest.

„Svih ovih godina smo se na današnji dan okupljali zbog Oliverovog ubistva, što je najgrublji vid nasilja. Prošle godine se desio još niz ubistava i, najgore, ubistvo dece. Na kraju smo imali i izborno nasilje. Razloga za okupljanje je sve više. Zato moramo da nastavimo da se borimo kako institucionlno tako i na ulici, ali i angažujući sve one koji mogu da utiču na rasplet ove krize u zemlji“, rekao je Ponoš za portal Nova.rs.

 

ponoš oliver protest (2)

 

Govoreći o zahtevu opozicije za ponavljanjem beogradskih izbora Ponoš je rekao da to zavisi od toga da li će pritisak građana biti dovoljno snažan.

„Radi se o tome da li će režim uspeti da prihvati istinu i činjenicu da su razvalili ovo društvo. Moraju da se suoče sa time da je očigledno da su pokrali izbore, da su ukrali grad i tome mora da
se vidi kraj jer to nije dobro ni za koga“, rekao je Ponoš.

Ponoš: Nasilje je obeležje ovog sistema vladanja

Povodom današnje sednice Evropskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o izborima u Srbiji Ponoš je rekao da je to „prvi korak u dobrom smeru i prvi dobar signal iz Evrope“.

Komentarišući predstojeći izveštaj posmatračke misije ODIR koja je posmatrala izbore u Srbiji 17.decembra, Ponoš je istakao da se nada da će izveštaj „biti u skladu sa istinom“.

„Verujem da će izveštaj biti i tvrđi od onoga što smo čuli u prvim reakcijama od posmatrača u Beogradu.

Očekujem da će posle sutrašnje sesije Evropskog parlamenta biti mnogo teže da se lobistički utiče na peglanje tog izveštaja“, zaključio je Ponoš.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *