24. 07. 2024.
Vesti Lični stav

Ponoš (SRCE): Vlast odlučila da ide na izbore 2. juna i bez opozicije i bez uslova

Centrala
  • April 19, 2024
  • 1 min read
Ponoš (SRCE): Vlast odlučila da ide na izbore 2. juna i bez opozicije i bez uslova

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je nakon sastanka opozicionih stranaka sa Anom Brnabić o izbornim uslovima da su opozicija i vlast saglasni oko toga da više nema vremena da izborni uslovi bitno poprave do 2. juna.

„Problem je što i pored toga vlast nije spremna da odustane od održavanja izbora 2. juna. Odlučili su da na izbore idu sa nama ili bez nas. Sa druge strane, insistriraju da, bez obzira na to, sednemo i razgovaramo o izbornim uslovima za neke buduće izbore. Mi na to nismo spremni“, rekao je Ponoš na konferenciji za novinare.

Ponoš je objasnio da predlog izmene Ustavnog zakona koji bi omogućio da se izbori održe na jesen podrazumeva da se usvoji u Skupštini dvotrećinskom većinom.

„Takav jedan zakon bi pokazao jedinstvo u situaciji duboke podeljenosti u našem društvu, kad imamo delikatnu geopolitičku poziciju, kosovsku tematiku u nezgodnom momentu, situaciju koja se komplikuje sa Republikom Srpskom. Ako vlast nije spremna na to, preuzima veliku odgovornost samo na sebe“, zaključio je Ponoš.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *