14. 06. 2024.
Vesti

Ponoš: Organizovani kriminal je oslonac ove vlasti i u izbornoj krađi

Avatar
  • February 14, 2024
  • 3 min read
Ponoš: Organizovani kriminal je oslonac ove vlasti i u izbornoj krađi

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš izjavio je da je vlast u Srbiji uspostavila sistem koji funkcioniše tako da „regularne državne strukture bezbednosti služe da omoguće organizovanom kriminalu da lagodno funkcioniše, a onda kriminalne strukture pružaju usluge  ovoj vlasti, uključujući i izbornu krađu. Režim se angažuje kad dođe da koškanja unutar tih kriminalnih struktura i u podeli kriminalnih poslova i rejona“.

 

„Taj organizovani kriminal ne učestvuje samo u Banjskoj i sličnim scenarijima nego i u organizaciji izbora jer su izbori bili kriminalna radnja. Operacija u Areni je odrađena uz angažovanje kriminalnoh struktura. Ova vlast se oslanja na organizovani kriminal koji je samofinansirajući“, rekao je Ponoš u emisiji Probudi se na Novoj S.

 

Govoreći o Rezoluciji Evropskog parlamenta Ponoš je istakao da vlast tu rezoluciju ignoriše za domaću javnost.

 

„Vučić ima jednu retoriku koja je za domaću javnost i onu koja je okrenuta ka spolja. Videćemo da li će pribeći ponavljanju beogradskih izbora a da se to ne zove tako, da li će ih ubrzati pre nego što Evropa formira istražnu komisiju, pa ponoviti izbore već u maju i to formalno iz nekih tehničkih razloga, to su stvari o kojima on razmišlja ovih dana“.

 

On je istakao da vlast koju bi SNS formirao u Beogradu ne bi imala legitimitet i ne bi bila prihvaćena ni od strane opozicije i građana, a ni od sveta.

 

„Više nikome ne može da se proda priča da se može formirati legitimna većina sa Nestorovićem. Svima je jasno da je Nestorović novi model formiran u Kraljice Ane BB umesto Šešelja i Milice Zavetnice. To nije odraz izborne volje građana“.

nestorović vučić

Komentarišući posete premijera Grčke i ministra odbrane Nemačke Beogradu Ponoš je rekao da evropski zvaničnici više ne govore „stvari koje su muzika za Vučićeve uši“.

„Vučić je od nemačkog ministra odrane Pistorijusa dobio jasan stav da se jako dobro zna šta se desilo na decembarskom izborima i kakvo je percepcija nemačke javnosti o postupcima ove vlasti“.

Povodom izjave ambasadora Amerike Kristofera Hila da Marku Đuriću srpski narod duguje zahvalnost Ponoš je rekao da je Đurić odlikovanje zaslužio jedino od Kurtija ili Zelenskog.

„Za vreme njegovog mandata Kurti je dobio američke protivtenkovske raketne sisteme, a Ukrajinu je Srbija snabdevala municijom. Srbija nema nikakav razlog da se zahvaljuje Marku Đuriću“, zaključio je Ponoš.

Ponoš: Vučićeva pisma svetskim liderima služe za pravdanje pred domaćom javnošću

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *