24. 07. 2024.
Vesti

PONOŠ: Opoziciji ne treba korist od štete koju vlast napravi interesima zemlje

Avatar
  • October 3, 2023
  • 2 min read
PONOŠ: Opoziciji ne treba korist od štete koju vlast napravi interesima zemlje

Zdravko Ponoš, predsednik stranke Srbija Centar (SRCE), gostujući u dnevniku televizije Nova S, rekao je da opoziciji ne treba korist od štete koju vlast napravi interesima zemlje, a ono što se desilo u Banjskoj nanelo je ozbiljnu štetu interesima Srbije”.

Ponoš kaže da je teško poverovati da je Milan Radoičić politički naredbodavac akcije za koju je preuzeo punu odgovornost.

“U interesu zemlje je da se sazna puna istina, ko mu je bio iznad u liniji komandovanja, jer ako međunarodni faktori prihvate tezu da je samo Radoičić odgovoran, to bi značilo da je napravljena neka nagodba na štetu Srbije”.

Da je vlast bila odgovorna i prihvatila formiranje prelazne tehničke vlade “zbog očajnog stanja u zemlji, Banjska se ne bi desila” smatra Ponoš.

On smatra da Vlada gubi medijsku bitku u slučaju Banjska.

“Ja bih voleo da država Srbija nije umešana u taj slučaj. Ali pravdanja predsednika Vučića u intervjuu za CNN, u razgovoru sa državnim sekretarom Blinkenom, kao i obraćanja medijima ministra odbrane Vučevića i načelnika Generalštaba Mojsilovića nisu bila uverljiva”, kaže Ponoš i dodaje “Mojsilovićevi navodi da Radoičić nije vršio gađanja na vojnim poligonima i da se vojske ne tiče šta radi na svom imanju je neozbiljno, posebno uz navod da se Radoičić nije odazivao pozivu vojske za vežbe rezervnog sastava”.

Govoreći o predstojećim izborima, Ponoš je naveo da je stranka SRCE spemna za sve modalitete saradnje opozicije kako bi se na tim izborima povećala izlaznost i pobedio aktuelni režim. “

https://x.com/Srbija_centar/status/1708918975269056851?s=20

 

Govoreći o Skupštini stranke koja je održana u nedelju i na kojoj je izabrano rukovodstva, Ponoš je rekao da se većina opozicionih stranaka odazvala pozivu da prisustvuje svečanom delu sednice.

Odgovarajući na pitanje o onima koji se nisu odazvali Ponoš je odgovorio “skupština je kao svadba.

Da bi se svadba obavila, važno je da dodju madenci, kumovi i pop ili matičar. Mi smo imali sve koji su važni. Jedino je bio problem što je pop zaboravio koga je venčao, odnosno neki od slobodnih medija nisu izvestili sa skupštine, iako su poslali novinarske ekipe”.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *