24. 07. 2024.
Vesti

Ponoš: Od sporazuma o saradnji opozicije ne može biti štete, videćemo koliko će biti koristi

Avatar
  • September 23, 2023
  • 3 min read
Ponoš: Od sporazuma o saradnji opozicije ne može biti štete, videćemo koliko će biti koristi

Zdravko Ponoš, lider stranke Srbija Centar prilikom gostovanja na televiziji Nova S pozdravio je sporazum koji su potpisale parlamentarne stranke koje organizuju protest jer predstavlja doprinos boljoj klimi na opozicionoj sceni.

“Od toga ne može biti štete, a koliko će biti koristi zavisi koliko u to veruju oni koji su staali iza tog papira”, rekao je Ponoš.

Smatram da je dogovor o tehničkoj saradnji moguć u celoj opoziciji pa i sa strankama desnice. Bez obzira što, kako kaže ima “podrozenje” prema rukovodstvima nekih stranaka, nema prema njihovim biračima i veruje da će se iskreno boriti za očuvanje izbornih rezultata na terenu.

 

Podsetio je da SRCE ima dogovor o zajedničkom delovanju sa Demokratskom strankom, strankom Zajedno i Rumunskom partijom koji je mnogo dublji jer podrazumeva zajedničke akcije, a ne samo nenapadanje.

Kada je u pitanju situacija na Kosovu, Ponoš je naveo da oko 2000 srpske dece manje upisano u škole ove godine jasno pokazuje da dolazi do masovnog iseljavanja Srba.

“Najpre upisuju decu u škole u centralnoj Srbiji, pa se sele cele porodice. Ne veruju naravno Prištni, ali ni Beogradu ni međunarodnim akterima da će situacija biti bolja. “Njima život potvrđuje da postoji neka vrsta prećutne saglasnosti režima u Prištini i u Beogradu, ali i međunarodnih aktera oko teze da kad nema Srba nema ni problema. To postojaje surova realnost za Srbe na Kosovu”, rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo de je predsednik Vučić u glamurozno najavljivanom govoru u UN “objasnio svetu da je svet nepravedno mesto i da je Srbija žrtva te nepravde”.

 

 

Ponoš kaže da ne veruje da je to Vučić tek sad otkrio i sebi i svetu i da je jasno da je takav govor bio namenjen za domaću publiku i uzdizanje Vučića.

Ono što je skandal jeste što je Vučić tamo vodio ” stranačke plavuše” kao da je to turistička tura.

Na pitanje o čestim Vučićevim prozivanjima iz inostranstva upućenih njemu Ponoš kaže da je to standardni Vučivev način ophođenja prema konkurenciji umesto prihvatanja polemike uživo na nekoj od televizija u Srbiji.

Pozvao je Vučića da pokaže dokaz da je topio tenkove, napominjući da je on prezentovao dokaze da su tenkovi prodavni upravo za vreme Vučićevog mandata kao premijera.

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *