24. 07. 2024.
Vesti

Ponoš: Ne možemo da polažemo zakletvu zajedno sa ljudima koje je izborna krađa uvela u Skupštinu

Avatar
  • February 7, 2024
  • 2 min read
Ponoš: Ne možemo da polažemo zakletvu zajedno sa ljudima koje je izborna krađa uvela u Skupštinu

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš izjavio je da su poslanici koalicije Srbija protiv nasilja zakletvu položili u holu Narodne skupštine čime su pokazali neslaganje i nemirenje sa izbornom krađom „jer nisu svi poslanici ušli na isti način u novi sastav parlamenta“.

„Mi smo izabrani voljom građana. Neki poslanici parlamentarne većine izabrani su kao rezultat izborne krađe. Mi smo zakletvu položili građanima. Ne možemo da polažemo zakletvu zajedno sa ljudima koji su u Skupštini kao rezultat izborne krađe“, rekao je Ponoš za N1.

Ponoš je istakao da sednici nisu prethodile konsultacije što je inače uobičajeno, kao i to da su bezbednosne mere pojačane.

„To je verovatno rezultat najave režima da će naša izborna lista da pribegne nekom nasilju. Pominjali su bombe i suzavce, čega naravno nije bilo. Mi smo primenili jedan uobičajen metod, nezadovoljstvo smo demonstrirali parolama na pristojan i razuman način, a režim je reagovao obezbeđenjem koje nije dozvoljavalo kretanje“, rekao je Ponoš.

Kako na današnjoj sednici nije bilo izbora predsednika  i potpredsednika Skupštine, već su samo poslanicima veifikovani mandati, Ponoš je rekao da očekuje da poslanici „u poslednjem momentu budu obavešteni kada će se sednica nastaviti“.

„Mi smo tražili da se sačeka Rezolucija Evropskog parlamenta pa onda konstituiše Skupština što oni nisu prihvatili. Ono čemu se režim nada je to da može da ispegla sadržaj rezolucije. Mislim da su im ta nadanja uzaludna“, zaključio je Ponoš.

Ponoš: Ako vlasti nije važno šta će pisati u rezoluciji Evropskog parlamenta, što ne sačekaju sa konstituisanjem Skupštine

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *