25. 07. 2024.
Vesti

Ponoš: Narod i elita su zajedno u odsudnim trenucima, a talog je sa strane

Avatar
  • December 13, 2023
  • 3 min read
Ponoš: Narod i elita su zajedno u odsudnim trenucima, a talog je sa strane

Zdravko Ponoš, predsednik Srbija Centra, izjavio je na konferenciji za novinare ispred lokalne liste Hrabro za Vranje u Vranju, da atmosfera u Srbiji pred izbore 17. decembra liči na ustanak.

Ovi izbori su po mnogo čemu posebni i razlikuju se od svih prethodnih od kada je SNS na vlasti. Nikada nisu bili tako bahati i nikada nije bila tako izražena funkcionerska kampanja.

 

Sada se ne bira predsednik Srbije, ali ispred SNS samo Vučić učestvuje na ovim na izborima, kao da se on kandiduje. Učestvuje samo on i svita njegovih dvorskih luda. Predsednik njegove stranke Vučević ne učestvuje, nema ga nigde. To su Vučićevi lični izbori, za opstanak njegove lične vlasti – rekao je Ponoš i dodao da je pojava ProGlasa specifična zato što su elita i narod zajedno:

– To se u istoriji dešava samo u odsudnim trenucima, a ovo je jedan od takvih. To znači da je vrag odneo šalu.

Kada su narod i elita zajedno nema nikakve dileme da je talog sa druge strane. Glasanjem za Srbiju protiv nasilja građani glasaju za slobodu izbora.Zato sam pozvao da opozicija ide u najširem mogućem frontu na ove izbore. To se, nažalost, nije desilo na desnici. Mi ovo moramo da završimo zajedno, da zajedno uspostavimo normalnost, da bi mogli na sledećim izborima da se takmičimo u našim različitostima.

Garantujemo i da će onaj, ko je doveo naš narod u ovakvo stanje, snositi posledice. Moramo i da uspostavimo sistem koji neće dozvoliti da idemo unazad.

Prema njegovim rečima, posebno je zanimljivo ono što se dešava ovih dana sa dojavama o postavljenim bombama u školama.

– To se dešava već godinu ili dve, čak i ove godine kada smo imali tragediju u dve škole u Beogradu.

Odlučili su da ovo reše tako što će da promene normative za postupanje u takvim slučajevima. Oni nisu u stanju to da reše.

Kada nisu u stanju nešto da reše, oni promene propise. To je samo još jedan u nizu dokaza o nestručnosti i neodgovornosti ove vlasti. Oni su na taj način rešavali i dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku. Umesto da to srede, da pijemo zdravo mleko, oni su podigli dozvoljeni nivo te štetne materije. U svemu je tako.

Reći će sve je u redu, ovo je sada Srbija i kada odseče onaj deo države kod Jarinja. Ovi izbori njemu i njegovim guvernantama iz inostranstva tome i služe – da dovrše posao zbog kojeg je doveden na vlast. Ovim tempom treba mu još nekoliko meseci da privede stvari kraju, zaključio je Ponoš.

Ponoš je naglasio i da postoji iz gradova u Srbiji koje je SNS zanemario.

– Postoje gradovi za koje izgleda kao da ih ovaj režim mrzi. Vranje je jedan od njih.

Dovodili su ovde firme, davali im državne pare, a onda su se oni spakovali i otišli. Kragujevac i Zrenjanin su takvi gradovi. Zrenjanin je možda i najteži slučaj – to je grad koga ovaj režim mori pijaćom vodom. U Vranju su se smenjivali razni vladari. Turci su uzimali desetak, a ova vlast Vranjancima ostavlja desetak. Ako na izbore izađu svi koji tako misle videćemo leđa ovom režimu – rekao je Zdravko Ponoš.

Ponoš: Promena je moguća ako na izbore izadju oni koji u to ne veruju

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *