24. 05. 2024.
Vesti

Ponoš: Ko podržava ovu vlast taj podržava nezavisno Kosovo

Avatar
  • December 6, 2023
  • 3 min read
Ponoš: Ko podržava ovu vlast taj podržava nezavisno Kosovo

Predsednik stranke Srbija Centar (SRCE) general Zdravko Ponoš gostujući u emisiji “Reč na reč” na javnom servisu, ispred liste “Srbija protiv nasilja” rekao je da je Vučić uspeo neverovatnu stvar a to je da “istovremneno odgurne Kosovo od Srbije i da zaglavi naš evropski put. Na osnovu njegovog pregovaranja Ohridski i Briselski sporazum su postali sastavni deo poglavlja 35. Vučić nam je na taj način okačio na vrat implementaciju kosovske državnosti kao uslov pristupanja EU”, kaže Ponoš.

Ponoš konstatuje da je “Sada je na vlasti ekipa čija je politika dovela do bombardovanja 1999. godine, koja je odgovorna za sankcije, ratove i inflaciju. Oni su sada prodali Srbe na Kosovu. Ko podržava ovu vlast, podržava kosovsku nezavisnost”.

“Vučić je svojom egzibicijom u Banjskoj udario zadnji ekser razapetom srpskom narodu na Kosovu “- rekao je Ponoš i dodao da je “Vučić ucenjen čovek koji je Srbima ulivao lažnu nadu tako što im je dao uniforme i instruktore i obećao pomoć Vojske koja će biti u blizini. On sada ne sme da ode u Rašku da se slika sa Vojskom, slika se samo u Batajnici”.

Po njegovim rečima spoljna politika ne sme da bude “kratkoročna, privatizovana, korumpirana i neinstitucionalizovana kakva danas jeste.”

Umesto da usaglašavamo spoljnu politiku sa EU, onoliko koliko je to u našem interesu, Vučić spoljnu politiku sinhronizuje sa zemljama zaliva i šeikom Muhamedom. Sam je izjavio da da je “zahvalan” što su mu je šeik i Ujedinjeni Arapski Emirati pomažu drugim zemljama. “Ja razumem da ima privatne razloge za tu saradnju ali ne sme da podvodi Srbiju nekom šeiku”, kaže Ponoš.

Kada je u pitanju koalicioni partner SNS-a a to je SPS, Ponoš kaže da njihov lider Dačič sprovodi politiku koju ne podržava “on je prozapadni političar” rekao je Ponoš. On je potpisao u tajnosti “sporazum o namerama” sa evropskim Komesarom o “strateškoj saradnji o baterijama i retkim materijalima”, otkriva Ponoš i pojašnjava da to u prevodu znači litijum.

Cilj zapada je da uvede Kosovo u NATO i njima je važnije “da postanu tačkica na zastavi NATO nego zvezdica na zastavi EU” – kaže Ponoš. Svojom pogubnom politikom Vučić im to omogućuje. Dva puta je “dočekivao” NATO u Srbiji “Prvi put ih je ometao useljavajući se u stan tokom bombardovanja a drugi put je dočekao Stoltenberga sa crvenim tepihom”- objašnjava Ponoš.

Lista “Srbija protiv nasilja” će sarađivati posle izbora sa svima koji znaju da SNS predstavlja propast za Srbiju. “Formiraćemo prelaznu Vladu, oročenu na godinu dana, koja će uvesti elementarni red u zemlji, poseći ćemo korupciju i pozvaćemo na odgovornost. Nakon toga moći ćemo da imamo regularne izbore gde možemo izaći pred građane sa svojim programima i razlikama” – zaključuje Ponoš.

Zdravko Ponoš: Vučić prihvata “de facto” priznanje. On i Kurti su “jing i jang” kosovske nesreće

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *