24. 05. 2024.
Vesti

PONOŠ: IMAMO SITUACIJU OSMOG PUTNIKA U SRBIJI JER PETOG OKTOBRA NIJE ZAVRŠEN POSAO

Avatar
  • October 6, 2023
  • 4 min read
PONOŠ: IMAMO SITUACIJU OSMOG PUTNIKA U SRBIJI JER PETOG OKTOBRA NIJE ZAVRŠEN POSAO

Predsednik stranke Srbija Centar general Zdravko Ponoš gostujući na tribini u Vršcu rekao je peti oktobar simbol nedovršenog posla zbog čega imamo “situaciju osmog putnika” jer, kako kaže, i danas imamo isto “stvorenje” samo u novoj inkarnaciji.

 

Po njegovom mišljenju to stvorenje je sada opasnije jer je mutiralo u još gori oblik. Oni koji su činili režim devetesetih su bili obrazovaniji a ovi danas su neobrazovani, bahati i neuredni.

Zbog svega toga Ponoš kaže “ Mi danas moramo taj posao da završimo a to se radi jedino lustracijom.”

 

Ponoš je dodao da je Milošević došao na vlast na temi Kosova i da je na toj temi i otišao, isto tako Vučić je došao 2012. god na toj temi i on će na toj temi da ode, kaže Ponoš i dodaje “nadam se na drugačiji način”.

 

Vučić kopira Miloševića u svojim potezima, smatra Ponoš. Oni prave iste manipulacije.

Milošević je napravio Republiku Srpsku Krajinu naoružao ljude i obećao im je podršku a to mu je bila samo “pokrivalica” za puštanje tih ljudi niz vodu kao “kusur” za dogovore oko Bosne.

Vučić radi to isto na Kosovu jer stvara iluziju da će te ljude da brani a sve vreme on “odguruje” Kosovo od Srbije i pušta ga niz vodu.

Jedino mu je važno da odgovornost sa sebe prebaci na ljude na Kosovu, smatra Ponoš i dodaje da je on prvo naoružavao ljude i približavao vojsku do administrativne linije da bi sada njih optužio za “samoorganizovanje” i svu odgovornost prebacio na njih.

Ponoš kaže da niko nije naivan da poveruje da je za sve jedino odgovoran Radoičić i da ako to “Svet” prihvati kao činjenicu to neće biti dobro po Srbiju. To će značiti da su se nagodili sa Vučićem a on ne radi u interesu Srbije već isključivo gleda lični interes.

“Da je režim poslušao građane sa protesta mi ne bismo imali Banjsku” kaže Ponoš i podseća da su građani tražili smenu Vulina i Gašića koji su ostali na pozicijama i direktno su odgovorni za sva dešavanja. Sada moramo tražiti odgovornost režima za to što nisu utvrdili njihovu odgovornost u tragičnim događajima koji su nas zadesili, rekao je Ponoš.

Kada su u pitanju izbori Ponoš kaže da je uslov da Srbija krene napred odlazak SNS sa vlasti i da je jedini mehanizam njihovog opstanka to da Srbija nema slobodne i fer izbore.

Zbog toga ne treba očekivati ravnopravne uslove.

Po njegovom mišljenju najbolji model za nastup opozicije je da se baš celokupna opozicija ujedini i izađe u samo jednoj koloni međutim to se verovatno neće dogoditi jer su neki sa desnice odmah izjavili da ne mogu sa levicom.

Kada je u pitanju Srbija Centar Ponoš kaže da su oni spremni na sve varijante od toga da nastupe sami do najšire koalicije jer kako kaže “ko ne može sam ne treba ni da proba sa drugima”.

Po njegovom mišljenju najvažnije je da se poveća izlaznost i pokrenu neodlučni birači a za to treba naći model izlaska u kolonama koje se dobro “zbrajaju” onda treba napraviti dogovar u opoziciji da “ako se ne zbrajamo pre onda da se zbrojimo posle izbora”. Tako bi mogli da napravimo oročenu Vladu koja će organizovati fer izbore, zaključuje Ponoš.

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *